A felnőtt bajnok Makk Péter októberben lesz 18 éves. Ifj. Gulyás István tornaigazgatótól vette át a Gulyás István emlékverseny győztesének járó díjat - Fotók: Zádor Péter

Felnőtt országos bajnoki címmel zárta juniorkarrierjét Makk Péter, aki idén a korosztályos Roland Garroson a negyeddöntőig jutott. 

A Nemzeti Edzés Központban megrendezett fináléban Marozsán Fábián volt az ellenfele, aki hullámzó teljesítménye miatt maradt alul.

A döntőn megjelent korábbi bajnokok közül Machán Róbert nyilatkozott honlapunknak.

A női verseny eredményhirdetése: Viszló Csaba MTSZ elnökségi tag, Erdős György kereskedelmi igazgató,Dallmayr, Kovács Zita, Nagy Adrienn, ifj. Körmöczy Zsuzsa és ifj. Gulyás István - Fotó: Zádor Péter

Nagy Adrienn első egyéni felnőtt országos bajnoki címét nyerte szombaton a Nemzeti Edzés Központban, ráadásul meglehetősen könnyen, összesen hét játékot veszítve az egy hét leforgása alatta.

Az ob új versenyigazgatója, Gulyás István azt tűzte ki célul, hogy a magyar bajnokság rangját mind külsőségeiben, mind pedig színvonalában visszaadják.

 

A felnőtt magyar bajnokság Körmöczy Zsuzsa nevét viselő női emlékversenyén az utolsó juniorévét töltő Nagy Adrienn (MTK, 2. kiemelt) folytatva könnyed sorozatát, a döntőt is simán nyerte a győri színekben szereplő 1. kiemelt Kovács Zita ellen.

Ez volt az MTK-s ifjú első felnőtt magyar bajnoki címe, s így edző-édesanya, az egykori többszörös magyar bajnok Csurgó Virág útján megtette az első lépést.

A férfiaknál a GYAC csapatában szereplő Makk Péter két játszmában nyert klubtársa, Marozsán Fábián ellen.

Párosban a Kéki Márk, Vörös Máté duó szerezte meg a bajnoki címet.

A 3. kiemelt Szintai Dávid is ott lesz az elődöntőben

Kialakult az aranymeccs párosítása a Körmöczy Zsuzsa emlékversenyen, a magyar bajnokságon. Az első és a második kiemelt csatázhat szombaton 12 órától a női bajnoki címért.

A férfiak Gulyás István emlékversenyén egy lépéssel hátrébb járnak, így a szombat 11 órakor kezdődő elődöntőket követően vasárnap lesz a finálé.

Női párosban viszont már eredményt hirdettek: Bukta Ágnes és Gécsek Fanni duója végzett az első helyen.

FaLang translation system by Faboba
A tenisz-palya.hu évkönyve – 2018

Pályakereső