A WTA világbajnokság párosdöntőjében Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic megvédte elsőségét.

Timi zsinórban harmadszor emelhette magasba a világ legjobb párosjátékosának járó trófeát: két éve a cseh Andrea Hlavackova társaként diadalmaskodott.

 

Babosék veretlenül nyerték a 2019-es a világbajnokságot: három csoportmeccsük után az elődöntőben páratlanul izgalmas végjáték után diadalmaskodtak a Samantha Stosur, Csang Suaj páros ellen, a fináléban viszont sima győzelmet arattak a 2. kiemelt tajvani, cseh duó ellen, visszavágva egyben a wimbledoni elődöntőben elszenvedett vereségért.

A mindössze 25 perc alatt megnyert első játszma után Babos 6:1, 5:3 állásnál adogathatott a világbajnoki címért. Remek első szerva után jött az első pont, majd Mladenovic lecsapásával már 30:0! Újabb nagyszerű szerva után Szu-vej csak az oldalvonalon túlra tudott returnozni, így 40:0 állásnál három világbajnoki labdája volt a címvédő duónak. Elsőre behúzta Timi! Méregerős szerváját Strycová a hálóba vágta!

Babos Tímea 2017-ben nyerte meg először az idény végi tenisz-világbajnokságot – akkor még a cseh Andrea Hlavácková oldalán – majd tavaly a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán megvédte a címét.

Babos a tizedik olyan női játékos, aki párosban legalább háromszor szerez világbajnoki címet.

Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 3.) – Hszie Szu-vej, Barbora Strycová (tajvani, cseh, 2.) 6:1, 6:3

Utoljára a Cara Black, Liezel Huber tudott duplázni, amikor 207 után 2008-ban is megnyerte a WTA világbajnokságot. Ami pedig Timi mesterhármasát illeti: Lindsay Davenport magasságéba emelkedett: az amerikai sztárjátékos 1996 és 98 között szintén három egymást követő évben diadalmaskodott - Mary Joe Fernandez, Jana Novotna és Natasa Zvereva oldalán.

A Babos, Mladenovic duó ezen a napon szenzációs teljesítményt nyújtott. Saját adogatásuknál mindössze négy pontot veszítettek, háromszor elnyerték vetélytársuk szervajátékát, s rekord idővel, 1 óra 5 perc alatt lezárták a mérkőzést.

Rekodnak számít a veretlen világbajnoki címért járó pénznyereményük is: a női profi párosteniszben csúcsnak számító 1 millió dollárt kasszíroztak a Shiseido WTA Finals megnyeréséért.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső