A budapesti, központi helyszín - ki tudja miért... - nem jutott a rendezők eszébe. Pedig a teniszben alkalmazott szabályt lehetett volna követni: a félbeszakadt mérkőzést ugyanazon a pályán fejezik be.

A Dunántúlról, ha csak egy munkanapot szeretnénk rászánni a tanácskozásra, vasúton szinte megoldhatatlan az utazás, Miskolcról hajnali négykor kellene indulni, hogy odaérjünk, s a visszaút előtt békéscsabai szállásról kellene gondoskodni.

Kocsival valamivel gyorsabb (de költségesebb), így is 6-12 órát kell volán mögött ülnünk aznap.

A békéscsabai vasútállomás

A fővárosból indulók számára információ, hogy a Nyugatiból 8.26-kor kell útra kelni, hogy az érkezést követően a helyszinre jussunk, s időben regisztrálni is lehessen. S nyitott kérdés a visszaút, ám tudni kell, hogy az utolsó Intercity 17.19-kor fut ki Békéscsabáról, s este nyolcra ér a Keletibe. Ez 12 órás utazgatást kínál, s egyértelművé teszi, hogy a Dunántúl legtöbb településéről vonattal egy nap alatt nem teljesíthető a túra.

A pécsiek a reggel 7.14-es indulással 6 óra 26 perc alatt befuthatnak időben ugyan a közgyűlésre, de nem sok idejük marad az ottlétre, ha még aznap haza akarnak érni. Igaz, mire a vonat visszaér Baranyába, már nem járnak a helyi buszok, így taxival juthatnak haza az állomásról...

Miskolcról az átlagos utazási idő 5 óra 30 perc, de a menetrend szerint ahhoz, hogy éppen betoppanjunk 12.40-re a békési megyeszékhelyre, hajnali négykor el kell indulnunk a Miskolc Tiszai pályaudvarról, s 8 óra 40 percnyi zötyköldődés, átszállás után érkezhetünk meg Csabára. Aznap hazaérni képtelenség.

Kocsival a fővárosból 2x3 órás utazást kínál a viharsarki kirándulás, csak részben autópályán. A Dunántúlról, vagy az ország északkeleti megyéiből jóval nehezebb az egynapos túra megszervezése.

Egy biztos: nem vidékbarát döntés a a közgyűlés folytatásának "kitelepítése", s vélhetően a fővárosiak sem boldogak. Pedig nézhetjük a pozitívumokat is: az alapszabály nem rendelkezik arról, hogy az ország területén kell rendezni a közgyűlést, így utazhatnák esetleg a Kárpátalja valamelyik településére, a román Havasalföldre, vagy a horvát tengerpartra is...

Nem kell ahhoz jóstehetség, hogy megjósoljuk: jóval kevesebben lesznek az országos közgyűlésen, mint az április 16-i első felvonáson. A meglepő helyszínválasztás törvényszerű eredményeként. 

Aki mégis vállalja a fizikailag és anyagilag is megerőltető tortúrát, íme az MTSZ április 24-re dátumozva (a jelentkezési határidőt éppen három nappal megelőzően...) a huntennis.hu portálon közzétett információja:

 

A Magyar Tenisz Szövetség Elnöksége ezúton meghívja Önt a 2019. május 2-i 13:00 órakor megtartandó

R E N D K Í V Ü L I  K Ö Z G Y Ű L É S R E

Napirend:
1. 2018. évi pénzügyi jelentés, egyszerűsített beszámoló, közhasznúsági jelentése
2. 2019. évi költségvetés tervezet

A közgyűlés helyszíne:
Phaedra Rendezvényközpont
5600- Békéscsaba, Irányi u. 10
Rendezvényterem

A szakszövetség tagjai a közgyűlésen az Alapszabály 13.§ (4) pontjának megfelelő számú képviselővel/küldöttel vesznek részt.

Minden képviselő az Alapszabály 14.§ (3) pontja értelmében 1 szavazati joggal rendelkezik.

Amennyiben a fenti időpontra összehívott közgyűlés határozatképtelen, úgy az Alapszabály 14.§ (2) pontja értelmében a megismételt közgyűlést 2019. május 2-i 13:30 órakor tartjuk a Phaedra Rendezvényközpontban. A megismételt közgyűlés a fent meghirdetett napirendi pont kérdésében a képviselt szavazatok számától függetlenül határozatképes.

Kérjük, hogy a csatolt – képviseleti jogosultságot igazoló – eredeti nyilatkozatot (MTSZ Alapszabály 13.§ 5. pontja alapján) kitöltve a közgyűlést megelőzően 4 nappal (legkésőbb 2019. április 27-én 24 óráig) az MTSZ irodájába levélben (1037 Budapest, Mikoviny utca 6.) eljuttatni szíveskedjék.

Amennyiben e-mail-ben az info@huntennis.hu küldik meg azt, úgy az eredeti példányt legkésőbb a közgyűlés regisztrációjánál le kell adni azzal, hogy a fenti időpont egyben a beérkezés időpontja, függetlenül a beküldés módjától. (Tehát akár levélben, akár emailen küldik a nyilatkozatot, 2019. április 27-én 24.00 óráig az MTSZ irodájába be kell érkeznie legalább egy példánynak)

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy csak a pontosan, hiánytalanul kitöltött nyilatkozatot áll módunkban elfogadni.

Tájékoztatjuk, hogy az MTSZ Alapszabály 13.§ 4. pont alapján a közgyűlésen szavazati joggal a tagok képviselői és/vagy küldöttei rendelkeznek az alábbiak szerint:
a.) minden tag egy képviselőt/küldöttet delegál
b.) azok a tagok, akik az országos csapatbajnokság férfi, női szuperliga és I. osztály versenyében szerepelnek, annyi plusz képviselőt, vagy küldöttet delegálnak, ahány csapatuk részt vesz az említett bajnokságokban.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső