Tizennégy játékos került be az idei első féléves Gerevich-ösztöndíjasok közé.

A szövetség az ösztöndíj elosztását Versenysport és Utánpótlás Bizottsággal közösen állapította meg.

 

Az alapelvek:

1. A Gerevich Aladár-sportösztöndíjból 18 éven aluli utánpótlás játékosokat támogat az MTSZ.

2. A 2021. január 1-jei utánpótlás magyar ranglista minden korosztályának első helyezettje automatikusan részesül ösztöndíjban: Kardos Lora, Somogyi Ábel, Kincses Kolos, Bíró Melinda, Mészáros Patrik, Udvardy Luca, Belkovics Achilles, Szabanin Natália.

3. Azon játékosok, akik a mérföldkő teljesítése alapján nagyobb pénzügyi juttatásban részesülnek, nem szerepelhetnek a listán. Így a listából kikerült: Udvardy Luca és Szabanin Natália.

4. A Fogyatékossággal Élő Teniszezők Bizottságának joga van egy személyt jelölni az ösztöndíjprogramba, a jelöltjük lehet felnőtt játékos is. 2021. évben a jelöltjük Máthé Gábor.

5. A maradék helyekre a Versenysport és Utánpótlás Bizottság, illetve a szakmai igazgató közösen jelölik ki a támogatott játékosokat, eredményességi és szakmai alapon.
A hét további versenyző: Dankó Vanesa, Farkaslaki-Hints Flóra, Molnár Kitti, Bartha Panna, Kis-Czakó Eszter, Halmos Kornél, Győri Lóránt.

6. Minden pénzügyileg támogatott játékosnak eleget kell tennie a következő kötelezettségeknek, bármely támogatási formában is részesül:
• szabadtéri magyar bajnokságon való indulás
• beválogatás esetén egyéni és csapat Európa-bajnokságonn való szereplés

7. 2021. július 1-jén, félévkor lehetősége van a Versenysport és Utánpótlás Bizottságnak, illetve a sportszakmai igazgatónak közösen a listát felülbírálni és változtatni a második félévre vonatkozóan.

A Versenysport és Utánpótlás Bizottság összetétele: Selmeczi Petra (vezető), Bocskay József, Győrbíró Zsolt, Mihálka Attila, Punyi Gábor, Simara János, Szendrei Dániel és Vágó László

A 2021-es ösztöndíj részesei:

 

gerevich

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső