Sorozatban negyedik versenyén, Rotterdam, Doha és Dubai után most Miamiban futott össze Fucsovics Marci és Andrey Rubljov - a floridai Masters-verseny Masters verseny harmadik körében is az orosz klasszis nyert (6:2, 6:1).

A Tennis love and game Fb-portálon Siklós Erik készített exkluzív interjút a magyar éljátékossal, aki arról is beszámolt, milyen a "buborék-élet"

 

(tennis love and game/MTI) * Alig fél órával a mérkőzés után beszélgettem Fucsovics Marcival és először azt kérdeztem tőle, hogy Rubljov játszott most ennyire jól, a korábbiaknál is jobban, vagy neki volt rossz napja.
- Rubljov nagyon jól játszott, nekem meg rosszabb napom volt. Neki minden besült ma, nekem meg semmi nem sikerült. Az első szett közepén már éreztem, hogy nem vagyok annyira fitt, ő meg nagyon a zónában van, már vagy fél éve. A meccs előtt beszélgettünk, videóztunk is, megnéztünk néhány korábbi mérkőzésünket, de a pályán aztán semmire nem volt válaszom, mondhatni, a hátáról is bepattant a labda. A 120 mérföldes szerváimat úgy ritörnözte, hogy nyerőket ütött belőle és nem egyszer, hanem nyolcszor. Akkor azért az elég rossz érzés nekem, az önbizalmamat az nem kicsit rombolja. Próbáltam lazán kezdeni, lazán játszani, jó felfogásban. Próbáltam szerva-röptézni, egyet-kettőt felpörgetni, nagyot szerválni testre, de alulról, bal kézzel is üthette volna, ma minden bejött neki. Nagyon jó játékos, nagyon zónában van, lehet, meg is nyeri a versenyt, nem lepődnék meg.

Fucsovics Marci az interjúban elmondta, nincs elkenődve:
- Miamiban, a karrierem során még soha egy meccset nem tudtam itt nyerni, most meg a 32 között kaptam ki. Nagyon jó pár hetet zártam. Tudom, mindenki azt várja tőlem, hogy mindig, minden meccsemen száz százalékos legyek és megverjek, de azt nem szabad elfelejteni, hogy sok jó teniszező van a világon - magyarázta Marci, akit azért a buborék-életről is kérdeztem.

- Nagyon nehéz, nagyon nehéz mentálisan. Már öt hete buborékban vagyok. Csak hotel és pálya. Semmi más. Nem lehet kimenni egy étterembe, sétálni egyet a városban. Öt hete ez megy, nagyon durva. A hotelban, a recepciónál őrök állnak. Ha valaki kiszökne, biztos kizárnák. Ha kiesel egy versenyen, akkor sem léphetsz ki a buborékból, mert, ha megteszed, akkor már turista leszel, másik hotelba kell költöznöd és nem mehetsz be a verseny helyszínére edzeni sem és minden egyéb szolgáltatástól is elesel - mondta Fucsovics Marci, aki arról is beszélt, hogy hol kezdi a salakos szezont.

- Még junior koromban rám ragadt a bélyeg, hogy nem vagyok jó salakon és hogy nem szeretem. De salakon nőttem fel, szeretem, és azt hiszem, hogy eredményes tudok lenni ezen a borításon is - mondta az MTI-nek. - Először is hazamegyek, és otthon töltök néhány napot. Nagyon rám fér, és nagyon várom. Most épp semmi kedvem máshol lenni. Szeretném látni a kutyámat, és bámulni a semmibe pár napot. Pillanatnyilag töltődnöm kell ahhoz, hogy újra várjam, hogy labdába üssek.

Fucsovics április 11-től Monte-Carlóban lép pályára, majd Belgrád, Róma és Madrid következik.

- Monte Carlo a következő versenyem. Nincsenek nagy elvárásaim. Megyek versenyről versenyre, ha jól megy a játék, jó a sorsolásom, zónában vagyok, akkor remélem, hogy minél tovább tudok menni, ha meg nem, akkor jön a következő verseny - zárta a tennis love and game Facebook interjúját a világrangsor 40. helyezettje..

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső