A szerkesztőségünkbe érkezett mellékelt levél a korábbi esztendők felelőtlen gazdálkodása kapcsán a jelenlegi elnökség aktivitását hiányolja, s buzdít arra, hogy a már folyamatban levő hatósági eljárásokkal párhuzamosan az MTSZ saját területén kezdeményezzen sportfegyelmi eljárást a milliárdos veszteségeket okozók ellen. Íme a felhívás:

 

 A petíció elindítója a komoly üzleti és gazdasági tapasztalatokkal rendelkező Pintér András, aki egykori szövetségi kapitányként, elnökségi tagként, ellenőrző bizottsági vezetőként, majd pedig másfél évtizeden át a szenior szövetség vezetőjeként ezer szállal kötődik a sportághoz.

Kedves Sporttársak!

Több mint fél éve annak, hogy a Magyar Tenisz Szövetségnek új elnöke és új vezetése van. Sokan érezzük úgy, hogy ez idő alatt nem történt semmi, nincsenek érzékelhető, értékelhető előrelépések.

A legfájóbb az, hogy néhány sajtóközleményen kívül nem látszik nyoma a számonkérésnek, az elherdált milliárdok sorsának. A tettesek, az elmúlt évek haszonélvezői vígan élik életüket, és az igazságszolgáltatás ismert „rugalmasságában és gyorsaságában” bízva dörzsölik a tenyerüket.

Olvashattuk a könyvszakértő jelentését, és az olyan jelzők, mint a „lesújtó, felháborító, elkeserítő” túlságosan enyhék a helyzet leírására.

Itt arról van szó, hogy a teniszsportnak juttatott pénzeket tékozolták el, tehát mindannyiunk zsebéből lopták ki a forintokat éveken keresztül direkt vagy indirekt módon.

Ez nem maradhat büntetlenül!

Kérünk mindenkit, hogy csatlakozzon felhívásunkhoz, és szólítsuk fel a MTSZ vezetését arra, hogy a hatósági eljárásokkal párhuzamosan kezdeményezzen sportfegyelmi eljárást a szakértői vizsgálat által feltárt ügyekben!

A szövetség Fegyelmi Bizottsága döntse el, mekkora kárt okoztak a tenisznek ezek az emberek, és tettük súlyának megfelelően marasztalja el őket,  eltiltással a sportágban való közreműködéstől.

Nem nézhetjük tétlenül, nem lehetünk néma tanúi a korábbi esztendők megdöbbentő, felháborító és erkölcstelen gazdálkodásnak.

Aláírásunkkal követeljük az MTSZ vezetésétől a vétkesek sportfegyelmi felelősségre vonását.

 

Szövetségi tagok, egyének vagy egyesületek! Ha egyetértetek a petíció szövegével, támogatásotokat kifejezhetitek az alábbi Facebook oldalon a bejegyzés Like kommentjével:  (9) Andras Pinter | Facebook 

Pintér András

 *

A könyvvizsgáló részletes beszámolója itt olvasható:
http://tenisz-palya.hu/images/dokumentumok/szakertoi_velemeny.pdf

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső