Babos Timi és Fucsovics Marci sikerrel vette hétfőn az első akadályt, Balázs Ati viszont kedden 2 óra 38 perces nagy csatában kikapott a spanyol vetélytársától az Australian Open nyitó fordulójában.

Balázs Attila – Roberto Carballés (spanyol) 5:7, 6:3, 2:6, 3:6

 

Balázs Attila (ATP 94.) először volt ott a legjobbak között Melbourne Grand Slam tornáján, de nem a legjobb előjelekkel lépett pályára kedden. A múlt héten ugyanis a Great Ocean Road Open elnevezésű felvezető viadalon régóta húzódó talpsérülése miatt 2:2-nél fel kellett adnia első fordulós mérkőzését a spanyol Carlos Alcaraz ellen.

Kedden Roberto Carballes Baenával (99.) csapott össze, aki harmadszor volt főtáblás az Australian Openen, és már négy győztes meccsel büszkélkedhetett Grand Slam-tornákon. A 27 éves spanyol eddigi legnagyobb sikerét Quitóban aratta, ahol 2018-ban ATP-tornát nyert.

Első találkozójukon látszott, hogy két "salakos" csap össze, a 15-ös pálya maroknyi közönsége hosszú labdameneteket és stabil alapvonaljátékot láthatott - írja az MTI. A magyar teniszező 3:2-nél elvette ellenfele adogatását, majd bátor játékkal két bréklabdát hárítva 5:2-re elhúzott. A játszmát azonban nem tudta kiszerválni, szettlabdánál kettős hibát ütött, majd Carballes Baena váratlanul kiegyenlített, és Balázs hullámvölgyét kihasználva 46 perc alatt hozta a nyitójátszmát.

A második szett egy ideig hasonló forgatókönyv szerint alakult, a magyar teniszező 3:2-nél brékelt, majd ismét 5:2-re vezetett, de ezúttal 5:3-nál nem remegett meg a keze, hozta a szervajátékát, s ezzel 41 perc alatt kiegyenlített.

A harmadik felvonásban 2:2-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor azonban a 32 éves Balázs elvesztette a fonalat, egymás után bukta el a gémeket, majd a játszmát is. Egyre több lett a rontott ütés, a védjegyének számító rövidítések sem működtek, és hamarosan már sorozatban hét elvesztett játéknál tartott, mígnem a negyedik szettben 0:3-nál ismét tudta hozni az adogatását. Az ellenfél így is 5:2-re meglépett, és a magyar játékos már csak egy gémet tudott faragni a különbségből. A találkozó 2 óra 38 percig tartott.

Nem jött össze tehát a három a magyar igazság, a triplázás. Két verenyzőnk maradt játékban az egyéni küzdelmeken.

Magyar folytatás

 Az Australian Open második fordulójában Marci és Timi megközelítőleg azonos időben mérkőzik, magyar idő szerint kedden késő este.

A Fucsovics - Wawrinka (svájci, 17.) összecsapás a harmadik számú centerpálya, a John Cain Aréna nyitómeccse lesz ottani idő szerint szerda délelőtt 12 órakor, a Babos - Potapova (orosz) összecsapás pedig egy órával hamarabb kezdődik a 3-as pálya első meccseként.

Párosban a címvédő Babos Tímea nem indul, mivel társa, a francia Kristina Mladenovic úgy döntött, nem áll rajthoz. A férfiaknál a Balázs, Fucsovics duóért szoríthatunk. Ellenfelük a kazah Bublik, Golubev kettős, e meccsnek még nincs időpontja.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső