Néhány nappal 69. születésnapja előtt elhunyt Bogyó László, a Dunakeszi Teniszklub alapító-elnöke, az MTSZ vezetésében nyolc éven át elnökségi tagként tevékenykedő országosan is ismert, szeretett sportvezető.

Két héten át küzdött a kórral, ám szerdára virradó éjszaka örökre megpihent. A család és az ismerősök nagy gyászában osztozik a tenisz-palya.hu olvasótábora is.

Emlékét kegyelettel megőrizzük.Bogyó László labdarúgóként kezdte sportpályafutását, a Gödi TK igazolt játékosa volt, 1974-ben csábította el a tenisz, amikor a Váci Vasutas teniszcsapatának lett tagja, később a Gödi TK OB III. osztályú együttesét erősítette.

Sportvezetői karrierjét a Váci Vasutas szakosztályvezetőjeként kezdte. 1992-ben megalapította a Dunakeszi Teniszklubot, amelynek csapata az országos bajnokság I. osztályában is szerepelt. 1996 és 2000. között a közel háromszáz sportolót összefogó Dunakeszi Vasutas SE ügyvezető elnökeként tevékenykedett.

2006-tól a Pest Megyei Tenisz Szövetség, valamint a Pest Megyei Sportszövetség elnöke. Az MTSZ elnökségébe 2010-ben választották be, amelynek 2018 júniusáig volt tagja.

Az irányítása alatt sikeresen működő Dunakeszi Teniszklub számos hazai és nemzetközi versenynek adott otthont, valóban családi környezetet kínálva a résztvevőknek, kísérőknek. Felesége és edzőként, sportvezetőként dolgozó, szép nemzetközi karriert befutó fia, Tamás is a szervezői csapat aktív tagja volt minden esetben, segítve a családfő munkáját.

A magyar tenisz áldozatos támogatóját, kiváló sportembert, remek klubvezetőt, barátságos, kedves személyiséget veszítettünk el Bogyó László (1951. december 14.-2020. december 2.) elhunytával.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső