A korábbi Davis Kupa játékos Nagy Viktor néhány napja vette át a NEK ügyvezetői posztját, s rövidtávú feladatként a folyamatos és üzembiztos működtetés biztosítását tartja a legfontosabbnak.

Az egykori éljátékos aktív pályafutása befejezése óta is folyamatos kapcsolatban maradt a magyar tenisszel, s most is a sportág érdekei vezérlik.

 

Gy. Szabó Csilla írása (tenisz-palya.hu/MTSZ) * Nagy Viktor, a Nemzeti Edzésközpont új ügyvezetője maga is elismeri, nagy fába vágta a fejszéjét, amikor megpályázta a Mikoviny utcai létesítmény vezetői posztját. A korábbi sikeres Davis Kupa-játékost azonban sem a pályán, sem azon kívül nem rettentik meg a nagy kihívások, bár a szorgalmas és megbízható munkát mindig is jobban szerette a hangzatos címeknél és az ismertségnél. A két betanulós hét után, november 20-án hivatalosan is munkába állt egykori ATP 258. helyezett játékos nagyon is ismerős vizekre evezett a NEK ügyvezetőjeként, hiszen egyrészt megmaradt kedvenc sportága, a tenisz berkein belül, ugyanakkor korábbi, a Vasasnál szerzett létesítményvezetői tapasztalatai és jogi diplomája révén a munkakör is testhezálló a számára.

A még folyamatban lévő leltározások és az átadás-átvétel teljes lezárulása előtt is világosan látható, munkája lesz bőven, s nemcsak a jövőbeni tervek megvalósítása miatt, de a korábbi hibák korrigálása okán is.

– Sajnos most még kénytelen vagyok a múlttal foglalkozni, de semmiképpen sem szeretnék beleragadni, minél előbb a jövő felé kell vennünk az irányt – jelenti ki határozottan Nagy Viktor, aki már a pályázatában is nyíltan megfogalmazta, a magyarországi tenisz központi edzőbázisát sokkal jobb helyre, több hasznos funkcióval és jobb minőségben is megépíthették volna. – De nem hiszem, hogy ezzel most nagyon nagy újdonságot mondtam, hiszen a sportágban dolgozók ezzel mind tisztában vannak. Bővítésre sajnos nincs lehetőségünk, a parkolás minden rendezvény esetében problémát jelent, és a tömegközlekedés sem megoldott. De ezen a témán már túl is lépnék, hiszen a helyzet adott, azzal kell gazdálkodnunk, amink van, s ebből kihozni a legtöbbet.

A NEK új ügyvezetője rövidtávon a folyamatos és üzembiztos működést tűzte ki legfontosabb feladatául, hosszabb távon pedig az egész magyar tenisztársadalom megelégedésére szeretne egy átlátható és minden igényt kielégítő edzőközpontot működtetni. Legfőbb törekvése, hogy mindenki számára elérhető szolgáltatást nyújtsanak, megszűnjön az a korábban többek által emlegetett rossz érzés, miszerint a NEK csak egy szűk réteg érdekeit szolgálja.

Nem véletlen, hogy Nagy Viktor többször is említi a magyar tenisz szolgálatát, hiszen bármerre is sodorta az élet, a sportággal sohasem veszítette el kapcsolatát. Az egyéni edzések megtartásáról még a karrierje szempontjából legsűrűbb időszakokban sem mondott le, legfeljebb munkaidő után vagy a hétvégén állt a tanítványok rendelkezésére.

 

nagyviktor 3

 

– Szinte hazaérkeztem a tenisz révén ebbe a pozícióba, ami igen nagy magabiztosságot ad a munkám során, hiszen nemcsak a saját szakterületemre van rálátásom, de a sportág sajátságos gondjaira is – jegyzi meg Nagy Viktor, aki nyüzsögni nem igazán szeret, ám a problémamegoldásban nagyon is otthon érzi magát. Utóbbi képességére pedig szüksége is lesz a mindennapokban, hiszen a sátrak és a hozzátartozó szivattyúk mindennapos működtetésének ellenőrzésén túl, valamennyi operatív teendő az ő irányítása alá tartozik. Sőt, még a pályabeosztás is, amelyben szintén megnyilvánul az új vezetés, új koncepciója.

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azok a klubok, amelyeknek nincs kemény borítású pályájuk, azok itt ezt a felületet is ki tudják próbálni, gyakorolni tudjanak rajta. De egyébként is fontos, hogy akik versenytenisszel foglalkoznak, kedvezményesen jussanak edzésidőhöz. Ezt a lehetőséget mindenki számára felkínáltuk, aki élni kívánt vele, annak találtunk is időpontot. És ez így lesz a jövőben is, egy napra, de akár egy hétre is lehet jelentkezni.

A prioritási listát a szakmai bizottságok állították fel, s ennek csúcsán a három legeredményesebb játékos, Babos Tímea, Fucsovics Márton és Balázs Attila áll. De a szobák hasznosításáról is az elnökség fog dönteni, s ebben is, mint általában, a válogatott játékosok igény szerinti kiszolgálása a cél. Vannak természetesen más, fontos megoldandó műszaki kérdések is, az informatikai rendszer például fejlesztésre szorul és az épületben is találhatóak igen problémás területek.

– Sajnos nincs folyamatosan működő büfénk sem, pedig nap, mint nap hatalmas a mozgás. A sportolóknak is jól esne egy tál egészséges meleg étel edzés után, de a szülők is szívesebben várakoznának gyermekeikre mondjuk egy üdítő vagy egy meleg tea mellett.  A rendezvényekről már nem is beszélve. Még nem tudjuk hogyan, de erre a problémára is biztosan találunk majd egy mindenki számára megfelelő megoldást – zárja a bemutatkozást Nagy Viktor, s abban biztosak lehetünk, hogy nemcsak a megörökölt, de a jövőbeni feladatok megoldása is jó kezekbe kerültek nála.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső