Hétfőn este zárult annak a pályázatnak a jelentkezési határideje, mely a válogatott versenyzőkkel foglalkozó vezetői pozíciókra keres szakmai irányítókat.

A tervezett négy feladatkörre összesen tizennyolcan nyújtották be jelentkezésüket.

Örömteli az érdeklődés: a NEK ügyvezetői posztjára 6, a főtitkári pozícióra 8, a válogatott edzői pályázatra 18 jelentkezés érkezett, jelezve, hogy milyen sokan szeretnének részt vállani a magyar tenisz megújulásából.

 

tenisz-palya.hu/MTSZ * Megkeresésésünkre Sávolt Attila szakmai igazgató számolt be a pályázatról, a döntési folyamatról.

- Hatalmas volt az érdeklődés, összesen tizennyolcan gondolták úgy, hogy munkájukkal, tapasztalataikkal hozzá tudnak járulni az MTSZ válogatottakkal foglalkozó szakmai programjához. Nagyon örülök, hogy ilyen sok szakember szeretne aktív szerepet vállalni a magyar tenisz megújulásában - mondta az MTSZ sportigazgatója.

Megtudtuk, hogy a beérkezett pályázatok értékelése alapján a december 1-jén, kedden esedékes elnökségi ülésen terjeszti elő Sávolt Attila a strukturális és személyi javaslatait, s várhatóan az elnökség zöld lámpáját követően a hónap közepén születik döntés a megbízásokról, a szerződéskötésekről.

- Az eredeti elképzelés szerint négy szakmai feladatkörre, a férfi, illetve női szakágvezetői posztra, illetve az utánpótlás fiúk és leányok szakágvezetői munkakörébe keressük a megfelelő személyt. Az is lehet, hogy első lépésként csak három pozíciót töltünk be, függően attól, hogy hölgyvonalon milyen igény, és ezzel együtt milyen feladatmennyiség jelentkezik majd. Elképzelhető, hogy kezdésként a női-leány vonalat egy szakember irányítja majd. Természetesen mind a két oldalon számítunk a Davis Kupa és a BJK-kupa kapitányok aktív munkájára. A fiúknál már van egy közös rendszer szerint dolgozó keret (Marozsán, Makk, Fajta, Piros, Velcz és Valkusz), ők már egy ideje a NEK-en készülnek, kiegészülve néha a Davis kupa keret többi játékosával. E területen, úgy gondolom, csak a szervezettségben kell egy kicsit pontosabban meghatározni a munkát.

Sávolt Attila elmondta azt is, hogy az új esztendőt már a rövidesen kijelölendő szakmai stábbal kívánják elindítani, nem kizárva, hogy a jövőben szükség esetén bővítik a közreműködők névsorát, s a majdani válogatásnál nagyszerű alapot kínálhat a mostani jelentkezők névsora, komoly szakmai elhivatottsága.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső