A magyar tenisz 1880-as évek óta íródó történetének első bajnoka egy hölgy volt - a férfiak mezőnyében. Az új magyar teniszlexikonban az 1894-es tornán győztes Pálffy Paulina portréja épp úgy megtalálható, mint az idei koronavírusos esztendő nyerteseié.

A hazai teniszsport közel másfél évszázadának szereplőit ismerhetjük meg a kötet 1088 életrajzi szócikkének és csaknem ötszáz fotójának segítségével.

A portrérajzok révén bepillantást nyerhetünk nem csak a tenisz, hanem a mögöttünk levő évtizedek mindennapjaiba: képet kaphatunk divatról, öltözködésről, politikáról, művészetekről, a társasági életről, statisztikákról, eredményekről.

 

(tenisz-palya.hu) * Megtudható, ki volt az első wimbledoni tudósítónk, s hogy a remek stílusban teniszező Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert miként vélekedett e sportágról. Kiderül, hogy milyen életutat járt be az a szövetségi kapitány, aki 429 meccsen ült a válogatott kispadján. Szó esik arról a játékosunkról, aki legyőzte Roger Federert, s bemutatjuk azt a családot, amelyiknek három generációja is magyar bajnoki címet nyert.

Legendás játékosok, jeles edzők, híres klubvezetők, szorgos közreműködők portréi elevenednek meg. Olyan egykori teniszbajnokokról is olvashatunk, akik később az orvosi, cégvezetői, operaénekesi, építészi pályán, az élet egyéb területein is fényes karriert tudhattak maguk mögött.

A szöveges részt 452 különleges fotó egészíti ki, az eredménylista pedig évről évre az összes magyar bajnokot sorba veszi, s pontosan beszámol valamennyi Davis Kupa és Fed Kupa-mérkőzés részletes eredményeiről.

A könyv december 1-jétől lesz kapható.
A vásárlás, az online megrendelés és a szállítás részleteiről rövidesen tájékoztatást adunk.

Árvay Sándor: Ki kicsoda a magyar teniszben? 
Kiadó: RedaktorSport, 2020
496 oldal ・ kemény kötés ・ védőborító ・ ISBN: 9786150095899
Ár: 4900 forint

nagy bela

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon

Pályakereső