Az ETC korosztályos viadala még célba érhet, de a Grand Slam Parkba tervezett másik U14-es Tennis Europe-versenyt már nem lehet megrendezni.

Az Europe Tennis Centerben Almádi Attila (TE 624.) az 1. kiemelt orosz Maltsev (TE 34.) legyőzésével jutott a legjobb 16 közé.

 

Az Európai Tenisz Szövetséggel történt tárgylások eredményeként az ezen a héten Budapesten zajló TE14-es nemzetközi verseny egyéni viadalát befejezik, párosban nem rendeznek küzdelmeket.

Az egyéni torna lezárása sem egyszerű feladat, hiszen a szállodák a törvényre hivatkozva bezárták kapuikat a nem üzleti célból érkezett vendégek előtt, így nehéz helyzetbe kerültek a külföldi fiatalok, s kísérőik.

Ugyanez a probléma a jövő hétre a Grand Slam Parkba tervezett Alfa TI Cup elnevezésű, újabb TE14-es viadallal, ivel ott a helyszíni étterem és szálló nem működhet. A verseny lemondását szerdán el is fogadta a Tennis Europe.

Ami az Europe Tennis Center pályáin zajló eseményeket illeti: nagy meglepetésnek számít, hogy Almádi Attila (TE 624.) az 1. kiemelt orosz Maltsev (TE 34.) 6:4, 6:3-as legyőzésével jutott a legjobb 16 közé. A magyarok közül a 3. kiemelt Halmos Kornél, a 6. helyen jegyzett Kincses Kolos is hozta a papírformát, s ott van a második körben Juhász Bence, Zsembery András és Jilly Ádám is.

A lányoknál Jeck Viola, Kálmán Luca, Burkus Bella, Varga Viktória (8.), Bak Szabó Norina, Szabó Lora és Bíró Melinda (2.) küzdhet a legjobb 8 közé jutásért.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon

Pályakereső