A Magyar Közlönyben megjelent, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló kormányrendelet kapcsán az MTSZ-ben konkrét döntés a Play@Stay sorozat versenyeit illetően született.

Az alábbiakban egy további közlemény is napvilágot látott szerdán délután, mely a szövetség a jogszabály értelmezésében segít a tagszervezeteknek.

 

A csarnokok, sátortetős játékterek nyitvatartásával, üzemeltetésével kapcsolatban a tulajdonosé a döntés felelőssége, a kormányrendeletben leírtak figyelembe vétele - az MTSZ csak ajánlást tehet a védekezésekről szóló törvény, a COVID-szigorítások fokozott betartására.

Az MTSZ közleménye:

Tisztelt Tagszervezetek, Sporttársak, Teniszezők!

A Kormány tegnapi, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedésekről szóló  484/2020. (XI.10) Korm. rendelete alapján az alábbiakról tájékoztatást nyújtjuk. 

 • a sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között megtarthatók, a védelmi intézkedések betartatásáról a rendezvény szervezője, illetve a rendezvény helyszínéül szolgáló intézmény vagy a helyiség üzemeltetője köteles gondoskodni.
 • a Sportról szóló törvény szerint sportrendezvény: a sportszervezet, vagy sportszövetség által versenyrendszerben vagy azon kívül, résztvevők jelenlétében megtartott verseny, mérkőzés
 • azoknak a létesítményeknek, amelyek a versenyszerűen sportolók edzés- vagy versenylehetőségét biztosítják, nem kell bezárniuk.
 • a Sportról szóló törvény alapján versenyszerűen sportoló (a továbbiakban: versenyző) az a természetes személy, aki a sportszövetség által kiírt, szervezett vagy engedélyezett versenyeken, vagy versenyrendszerben vesz részt. A versenyző vagy amatőr vagy hivatásos sportoló.
 • a kijárási tilalomra vonatkozó szabályoktól eltérően, a Sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló számára tartott
   • edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából,
   • edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából,
   • edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából

este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás.

 • a kijárási tilalom alóli mentességet okirattal szükséges igazolni, mely okirat az alábbi linken érhető el: https://cdn.kormany.hu/uploads/document/e/e9/e93/e93c626c1787b8404d7087dc97ab221f15ada164.pdf
 • a versenyszerűen sportolók részvételével megtartott edzések és sportrendezvények továbbra is megengedettek
 • az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett, ezért a szabadidő-sportolók csak szabadtéren gyakorolhatják e tevékenységet.

Kérünk mindenkit, hogy a jogszabályoknak megfelelően, felelősen járjon el, jogait így gyakorolja, mindannyiunk egészségének érdekében és szem előtt tartásával. 

Mindenkinek állunk rendelkezésére a felmerülő kérdések megválaszolásában, és a következő napokban az egyes kérdésekben igyekszünk beszerezni a sportág sajátosságait érintő, részletes állásfoglalásokat is.

*

A Debreceni Egyetem kancellárja szerdán az alábbi közleményt adta ki, mely a négypályás csarnokot is üzemeltető DEAC-létesítményre vonatkozik, ám iránymutató lehet más klubok fedett pályái esetében is:

*A zárt terű sportlétesítmények szabadidős célú használata tilos!
*A sportlétesítmények a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából látogathatóak.
*Sportrendezvényen nézőként tartózkodni tilos. Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.

A létesítmények területén a maszkviselés és a távolságtartás szabályai betartandók (mindenhol viselni kell maszkot, kivéve sporttevékenység végzése során)!

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon

Pályakereső