Az Országyűlés kedden délután jóváhagyta a kormány előterjesztését a koronavírus-járvány terjedésével kapcsolatos védekezésről.

Nem lehetett egyszerű a törvény megfogalmazása, még nehezebb a konkrét értelmezése. Az MTSZ első ütemben a Play&Stay versenyek december 10-ig tartó felfüggesztéséről döntött.

 

Meghosszabbította az Országgyűlés a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet hatályát, miután kedden megszavazta a járvány második hulláma elleni védekezésről szóló törvényt.

A képviselők 180 igen szavazattal, 1 nem ellenében fogadták el Varga Judit igazságügyi miniszter előterjesztését.

Az intézkedések között van többek között az este 8 óra és hajnali 5 óra közötti kijárási tiltás, a gyülekezés és a rendezvények tilalma, az éttermek bezárása és a meccsek zárt kapussá tétele. Az egyéni szabadtéri sportok gyakorlása engedélyezett. A vonatkozó jogszabályok szerint versenyszerűen sportolók e tevékenységükben nem korlátozhatóak. A védelmi intézkedést nem kell alkalmazni a  sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvény alkalmával. Sporttevékenység során, valamint a parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező. A sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható.

 A Magyar Közlönyben megjelent részletek ITT olvashatóak.

Az MTSZ vezetősége mérlegelte a tenisz sportággal kapcsolatos szigorítások hatását a hazai teniszéletre és szakértőkkel elemezte a jogszabályok értelmezését.

Az Európai Tenisz Szövetséggel történt tárgylások után az ezen a héten Budapesten zajló TE14-es nemzetközi verseny egyéni viadalát befejezik, párosban nem rendeznek küzdelmeket.

A Magyar Tenisz Szövetség a Play and Stay versenyeket felfüggeszti 2020. december 10-ig. E döntés hátterében az áll, hogy a legfiatalabb korosztály esetében értelemszerűen elvárható, hogy a szülő,  a tanár, az edző  legyen ott vele a pályán, a klubban - a kísérők jelenléte viszont nem lehetséges. 

Az egyéb – kiemelt és nem kiemelt - korosztályos versenyek lebonyolítását úgy kell megvalósítani, hogy a verseny helyszínéül szolgáló sátrakban a kiskorúak felügyeletére sátranként egy – a versenybíróval egyeztetett - nagykorú személyt köteles a verseny rendezője biztosítani, a sétálóbíró e tekintetben egy főnek számít.

Amennyiben ezt a rendező nem tudja megoldani, úgy a JVB küld ki további sétálóbírót (sétálóbírókat) az eseményre, melynek költsége a rendezőt terheli.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon

Pályakereső