Az egyik munkatársnál jelentkeztek a betegség tünetei, s bizonyult pozitívnak a koronavírus tesztje.

Kedden egészségügyi fertőtlenítést, ózonos légtisztítást végeznek az épületben, s a tervek szerint szerdától ismét nyitva lesz a szövetség központja.

 

Juhász Gábor főtitkár honlapunk érdeklődésére elmondta, hogy az egyik munkatársuk csütörtökön este észlelte a betegség tüneteit, jelentkezett az orvosnál, s a pénteki teszt pozitívnak bizonyult nála. 

Az egészségügyi hatóság még nem rendelt el hatósági karantént az MTSZ dolgozói részére, a munkatársak home office-ban dolgoznak, a keddi napra az iroda fertőtlenítését rendelte meg a szövetség. A további intézkedések az események függvényében történnek.

- Mivel az épületben tevékenykedők közül a csütörtöki nap jövés-menése folyamán csupán a zárt légterű, üvegfalú tárgyalóteremben, az ideiglenes munkahelyén dolgozó szakmai igazgató és fejlesztési igazgató nem került kapcsolatba a megfertőzödött kollégával, ezért a többiek számára a hétvégére és a hétfői-keddi munkanapra otthoni karantént javasoltunk, számolva azzal, hogy az öt napos lappangási idő alatt kiderül, hogy valaki megfertőződött-e vagy sem - mondta a főtitkár. - Keddre tudtunk ózonos fertőtlenítő légtisztítást rendelni, így a szerdai napon, remélhetőleg újra beindulhat az irodai munka. Az épületen kívüli tevékenység, a teniszezés zavartalan a rövid vesztegzár ideje alatt is.

Frissítés: szerdára és csütörtökre is meghosszabbították a személyes ügyintézés tilalmát, október 23. péntek pedig nemzeti ünnep, így az iroda a tervek szerint október 26-án, hétfőn nyit ki újra.

Telefonon és e-mail formájában viszont addig is elérhetők az MTSZ munkatársai. 

A járvánnyal kapcsolatos intézkedés az is, hogy a Versenysport és Utánpótlás Bizottság döntése értelmében a vírus-helyzetre való tekintettel hazai versenyeken a kiskorú játékost csak egy fő kísérheti el a versenyekre: egy kísérő léphet be a klubházba, és a sátorban is maximum 1 személy tartózkodhat a kiskorú játékossal.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon

Pályakereső