A párosban négyszeres Grand Slam-tornagyőztes soproni teniszező pénteken bejelentette, hogy megvált amerikai edzőjétől, Michael Joyce-tól.

Babos a közösségi oldalán megjelentetett közleményben nem indokolta döntését.

 

Babos a közösségi oldalán megjelentetett közleményben nem indokolta döntését.

Timi úgy fogalmazott, a pályán és azon kívül is sokat tanult a trénertől, akinek megköszönte a közös munkát.

Az edző szintén az Instagramon reagált Timi bejelentésére. Ő is megköszönte az egy évig tartó munka lehetőségét, s nagy megtiszteltetésnek tartotta a közös tevékenységet és sok sikert, újabb trófeákat kívánt Timinek a jövőben.

A 47 éves Joyce tavaly június óta irányította a párosban napjainkra már négyszeres Grand Slam-tornagyőztes magyar teniszező szakmai munkáját. Joyce 2004 és 2011 között Marija Sarapova trénere volt, majd tavaly áprilisig a kanadai Eugenie Bouchard szakmai stábját vezette. Babos korábban csaknem öt éven át a francia Thomas Drouet irányításával dolgozott, s amikor az amerikai átvette a szakmai munka vezetését a 148. helyen volt az egyéni világrangsorban.

Az idei összegzések szerint a világranglista 111. helyén álló Babos egyesben öt mérkőzést játszott a teniszélet nyári újraindítása óta, ezek közül egyet megnyert és négyet elveszített. A 2020-as esztendőben 17 meccsen 5 siker és 12 vereség a mérlege, az ausztrál és francia nyílt bajnokságot viszont párosban megnyerte a francia Kristina Mladenovic oldalán.

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső