Az előző teniszelnök, Szűcs Lajos vezette testület tíz év alatt 12 milliárd kapott, és 3,6 milliárdos adóssággal adta át a szövetséget - mondta Lázár János Debrecenben.

A Magyar Tenisz Szövetség javaslata az, hogy 2021-ben még ne rendezzen nívós nemzetközi teniszversenyt hazánk.

 

Lázár János, a szövetség elnöke hétfőn este Debrecenben a Fúzió Hallgatói Közösség helyi csoportjának a teniszről is beszélt.

Az MTSZ első embere hangsúlyozta: amikor a nyáron elvállalta az elnöki posztot, azt a célt tűzte ki a szövetség elé, hogy a sportág előtt álló akadályokat lebontsák, valamint a vidéket bekapcsolják a tenisz világába annak érdekében, hogy ne fővárosközpontú legyen a sportág, így aztán 2021-től vidéken teniszfejlesztési programot indítanak el. Kiemelte, hogy legfontosabb feladatnak az utánpótlás-nevelést tekinti.

Kitért arra is, hogy a fővároson kívül tíz nagyvárosban adottak a mindennapos teniszezés lehetőségei.

Lázár János az MTI híradása szerint visszatekintett elődje, Szűcs Lajos tíz évére is, aki ezalatt 12 milliárd forintot kapott, és 3,6 milliárdos adóssággal adta át a szövetséget. Lázár János szerint az MTSZ másod- és harmadrangú versenyeket bérelt, a bevétel viszont elmaradt. Javaslata a kormánynak az, hogy nem szabad középszintű versenyeket finanszírozni, csak első osztálybelieket. Hangsúlyozta, hogy a versenyjogot kell megszerezni, nem pedig a bérleti jogot, illetve feltételül szabta a tenisz-infrastruktúra meglétét is. Mint fogalmazott, nem feltétlenül Budapesten kell megszervezni a nemzetközi versenyeket, hanem például Debrecenben, ahol repülőtér is van.

Az MTI kérdésére, hogy mikor lehet újra nemzetközi viadalok helyszíne Magyarország, Lázár János azt válaszolta, 2021-ben még nem javasolja - éppen a koronavírus-járvány miatt, mert az ellehetetlenítené a versenyt.

Papp László, a szövetség elnökségi tagja, Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy Debrecenben számos sportág talált otthonra, többek között a tenisz is, hiszen az egyetem tavaly átadaott fedett csarnoka kiváló lehetőségeket nyújt.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő, a város korábbi polgármestere ezt írta Facebook oldalán:

Lévén, hogy a műkorisok és a gyorskorcsolyázók országos szövetségének elnöke vagyok, mindig öröm egy másik sikersportág szövetségi vezetőivel találkozni. Ez a találkozó ma Debrecenben, a Fúzió Hallgatói Közösség fiatalokból álló közönsége előtt jött össze, ahol Lázár János és Papp László barátainkkal, a Tenisz Szövetség új elnökével és elnökségi tagjával vitattuk meg a magyar versenyzőink kilátásait. Top kategóriás sztárjaink vannak, Babos Tímea, Fucsovics Márton, téli olimpiai bajnok és sokszoros világkupa győztes gyorskorcsolyázóink vannak. Frankó beszélgetés volt. Hajrá Magyarok! Hajrá Debrecen!

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső