A párizsi Philippe Chatrier stadion vasárnapi gálaműsorának nyitányán, a Nadal-Djokovics férfi döntő előtt játszották a női párosok fináléját.

A címvédő magyar,francia duó ismét megszerezte a győzelmet: Babos Tímea és Kristina Mladenovic újabb Grand Slam-trófea birtokosa lett.

 

A második helyen kiemelt egység a 14. helyen jegyzett chilei, amerikai kettős ellen két játszmában diadalmaskodott.

A Babos, Mladenovic duó ezzel negyedik közös GS-diadalát ünnepelhette, Mladenovic összesen ötszörös Grand Slam-győztessé lépett előre. Csapatként másodszor védték meg címüket: a WTA-döntőben 2018-ban és 2019-ben, a Roland Garroson 2019-ben és 2020-ban diadalmaskodtak. A magyar, francia egység idén az Australian Opent megnyerte, a US Openről egy nyertes mérkőzés után a francia küldöttséget érintő koronavírus-betegség miatt kizárták őket, Wimbledonban nem rendeztek tornát - tehát a nyerhető két lehetőségük közül mindkettőt megnyerték.

A vasárnap déli döntő első játszmája nyügvenyelős volt, sok hibával játszott mind a négy játékos, de szerencsére Timi vitte a hátán saját duójukat, így 50 perc alatt szettelőnybe kerültek.
A második játszma végén 5:4, állásnál Babos adogathatott a meccsnyerésért. Az a game 30-ra elment ugyan, de sikerült rögtön visszavágniuk, így 6:5-nél ismét a trófea közelébe kerültek Timiék, s ebben a játékban a második meccslabdájukat már behúzták, s újból bajnoki címet nyertek.

BABOS Tímea, Kristina MLADENOVIC (magyar, francia, 2.) - Alexa GUARACHI, Desirae KRAWCZYK (chilei, amerikai, 14.) 6:4, 7:5

"Nagyon boldog vagyok, hogy miénk lett a trófea egy ilyen US Open után. Valamilyen szinten ez egy igazán különleges siker, igaz, mindig azt mondom az újabb diadal után, hogy különleges, de a mostani különbözik az eddigiektől" - idézte a magyar játékost a finálét követő sajtótájékoztató után a honlapja.

"Picit furcsa érzéseink vannak. Nehezen tudnám elmagyarázni, de egyfajta megkönnyebbülést érzek. Mindig őszinte vagyok: hosszú idő óta ez volt a legrosszabb teljesítményünk. Most kell majd egy kis idő, hogy felfogjuk, mi is történt velünk" - tette hozzá Babos Tímea.

A francia teniszező megjegyezte, hogy a New Yorkban történtek miatt rendkívül nehéz volt felkészülnie a Roland Garrosra.

"Ritkán fordul elő, hogy fizikailag és mentálisan is ilyen kimerült legyek, főleg egy Grand Slam-döntőben. Ma Timi játszott döntő szerepet a győzelmünkben. Az előző mérkőzéseinken, az elmúlt két hétben mindent kiadtam magamból. Különösen akkor, amikor francia vagy, és ha annyira szeretsz a Roland Garroson játszani, mint én. Amikor olyan dolog történik veled két héttel a verseny előtt, mint velem" - mondta Mladenovic.

Hozzátette, mindent megtett annak érekében, hogy jó párostársa legyen Babosnak.

"Megérdemeltük a jó eredményt a US Openen történtek után. Ahogyan Timi is mondta, mindig különleges érzés, ha trófeát emelhetünk a magasba, viszont most le sem tudom írni, milyen megkönnyebbülést és büszkeséget jelent" - fűzte hozzá.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső