A Magyar Tenisz Szövetség tisztújító közgyűlésén Lázár János elnökjelöltként indult - Orbán Viktor kormányfő kérésére.

Nem politikusként, inkább tapasztalt konfliktuskezelőként irányítaná a szövetséget. 

Lázár János - Fotó: makohirado.hu

A Nemzeti Sportban megjelent interjúból idézünk.

– Orbán Viktor miniszterelnök úr kért meg arra, hogy jelentkezzek a szövetség vezetésére, de nem azért, hogy politikusként „okoskodjak”: arra biztatott, próbáljak meg együttműködést kialakítani a teniszsport szereplői között, segítsek a viták és a gazdasági csőd megoldásában - mondta a Nemzeti Sport cikkében Lázár János. - Ebben a történetben nem politikusként veszek részt, sokkal inkább olyan emberként, akinek van tapasztalata a konfliktusok kezelésében, és talán eredményeket is fel tud mutatni. A kormánynak, amely a magyar sport nagyvonalú támogatója, a béke és az együttműködés az érdeke a teniszéletben.

A cikkből megtudható, hogy az elnökjelölt két évtizede teniszezik, sportvezetői ambíciója nincs, válságmenedzserként kívánja tapasztalatait hasznosítani, s a hétfői közgyűlésen azt kéri majd a tagságtól, hogy első lépésként egy évre adjon bizalmat.

– Szerényen kell terveznünk, az idén két feladat áll előttünk: az elszámolások elkészítése és az adósságok kifizetése szükségszerű cél, egy fejlesztési program elindítása az eddig elvégzett munkára alapozva pedig a maximális ambíció. Nem szeretnék pálcát törni a vitában részt vevők felett, de megkérdőjelezhetetlen tény, hogy Szűcs Lajos elnöksége sok pozitív kezdeményezést hozott, amelyek egy része aztán a nézeteltérések áldozatává vált.

Lázár János elmondta, a pénzügyek rendezése és a múlt lezárása mellett három célja van: több fiatal, több vidék és több együttműködés.

A személyi kérdésekkel kapcsolatban a cikkből is megtudható, hogy Markovits Lászlót felkérte alelnöknek. Bardóczky Kornélnak is tett együttműködési ajánlatot, s bízik benne, hogy tudja támogatni a programját, s azt szeretné, ha a magyar tenisz fejlesztésében és a szakma irányításában döntő befolyása lenne, csakúgy, mint Sávolt Attilának. A jelenlegi főtitkár, Juhász Gábor munkájára is számít, s Szávay Ágnes tanácsait is szívesen fogadja.

- A miniszterelnök is azt várja tőlem, hogy a megválasztásomtól számítva egy hónapon belül tegyem le az asztalra a terveket: hogyan lehet pénzügyileg rendbe hozni a szövetséget, illetve miként indíthatjuk el a fejlesztési programunkat, amelynek segítségével mindenki hozzáférhet egy polgári országhoz méltó tenisz-infrastruktúrához. Józanul, a pénzt nem presztízsberuházásokra költve számos fejlesztést megvalósíthatunk.

A teljes cikk itt olvasható

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső