Noszek Péter korosztályos játékosként a magyar mezőny legjobbjai közé tartozott, a városmajori klub együttes annak idején a hazai tenisz meghatározó egyesülete volt. 

A Nestlé Hungária Kft. jelenlegi ügyvezetője mindig a cégnél dolgozott, de Svájctól Szerencsen át Sydney városáig bejárta a világot.

Most ő is beadta kandidálását az MTSZ elnökségi tagságára.

Noszek Péter

Rövid, néhány esztendős időszaktól eltekintve maradt a rendszeres sportolásnál, amely számára ma is a gyermekkori szerelem a tenisz, illetve a testvérsportág padel.

 

NOSZEK PÉTER

A nyolcvanas évek elején a BSE korosztályos csapatainak stabil tagja. A budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, a svájci Neuchâtel egyetemén végzett posztgraduális tanfolyamot vállalkozás-fejlesztéssel kapcsolatosan.

„Az egyetem mellett teniszleckéket adtam, mint utóbb kiderült, a svájci Nestlénél dolgozó HR igazgató fiának is, aki bevitt engem a nemzetközi központba és munkát kínáltak, miután befejeztem az egyetemet. Így kezdtem el gyakornokként dolgozni a svájci Vevey-ben, a Nestlé központjában, 1991 áprilisában ” – tudjuk meg az egykori magyar korosztályos élversenyző karrierjének pályakezdéséről.

Első magyarországi megbízatását 1992-ben kapta: előbb a szerencsi gyár, majd a teljes magyar Nestlé kontrollerévé vált. Innen szerződtették az új-zélandi leányvállalathoz pénzügyi és kontrollingvezetőnek, és hasonló pozíciót foglalt el azután, hogy – Sydney-t útba ejtve – visszatért Magyarországra. Ezután hat éven át felelt a Nestlé pénzügyeiért a Fülöp-szigeteken, majd Lausanne-ba költözött a Nestlé Purina Petcare Europe pénzügyi és kontrolling-igazgatójaként. 2014-ben a Nestlé európai pénzügyi és kontrolling-igazgatói posztjára kérték fel. Ebben a pozícióban részt vett a vállalatcsoport Európát, Közel-Keletet és Észak-Afrikát egybefogó regionális szervezeti egységének (EMENA) létrehozásában, a Froneri vegyesvállalat megalapításában, a Nestlé Professional üzletág integrációjában, valamint a Nestlé EMENA régió 2020-ig szóló stratégiájának kidolgozásában.

2018 januárjától tölti be az ügyvezetői pozíciót a Nestlé Hungária Kft. élén. Korábban a Nestlé teljes EMENA (Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika) régiójáért felelős pénzügyi és kontrolling-igazgatói pozíciót töltötte be.

Francia, olasz, német és angol nyelven beszél.

A tenisz mellett a testvérsportág padel is kedvenc testmozgásának számít.

Család: nős, gyermekei Péter (1990), Dániel (1992) and Zalán (1996).

 

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső