Szombaton délután beadta jelölti pályázatát az MTSZ hétfőn esedékes tisztújító közgyűlésére a világhírű likőripari cég igazgatósági elnöke.

Zwack Sándor hagyományokat ápol a teniszhez való kötődéssel: édesapja vallotta, hogy hálás a családi tradíciónak, hiszen e sport a magánéletben és az üzleti világban is számos baráttal ajándékozta meg.

Zwack Sándor - Fotó: Ridikül Magazin

 

ZWACK SÁNDOR ÉLETRAJZI ÖSSZEGZÉSE

Az 1840-ben alapított családi vállalkozás hatodik generációs vezetője 2008 óta a Zwack Unicum Nyrt. igazgatósági elnöke. Édesapja, a teniszt kedvelő és magas szinten űző Zwack Péter (1927-2012) a magyar országgyűlés független képviselője volt az 1994-98-as ciklusban, s nagykövetként képviselte hazánkat az Egyesült Államokban. Az 1974-ben, Firenzében született Zwack Sándor 14 éves koráig Olaszországban élt, középiskoláit egy évig Budapesten végezte, majd édesapja amerikai diplomáciai megbízása idején Bostonban tanult.

A Western Maryland Egyetemen szerzett diplomát politikai tudományok és nemzetközi kapcsolatok szakon. 1998-tól a londoni Berkmann Wine Cellars Ltd-nél dolgozott üzletkötőként, majd a milánói Allied Domecq Italia Spirits&Wine S.p.A-nél állt alkalmazásában két éven keresztül, mint az Unicum márka menedzsere. A Zwack társaságnál 2002-ben kezdett dolgozni, a kiemelt márkákért felelős menedzseri, majd a pálinkákért, valamint a magyar és nemzetközi szuperpremium márkákért felelős szakértő-menedzseri pozícióban. A cég igazgatóságának 2005 óta tagja, 2008-tól pedig az igazgatóság elnöke.

A magyar mellett anyanyelvi szinten beszél angolul, olaszul, németül, felsőfokon franciául és portugálul.

Kevés szabadidejét leginkább sportolással (tenisz, boksz, vagy labdarúgás) tölti.

Család: nős, két fia van

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső