Komolytalannak tűnik, hogy a tagság öt nappal a tisztújító közgyűlés előtt még nem tudja, kikre szavazhat majd, kik gondolják úgy, hogy vezetni akarják/tudják a honi teniszsport hajóját.

Ha ők hónapok óta törik a fejüket, miként vártható felelősségteljes választás azoktól, akiket csak néhány órával a voksolás előtt szembesítenek a pályázókkal, a pályázatokkal?!

A titkos tárgyalások csak a zuhanyhíradó pletykáit erősítik, s aligha arra van most szüksége a magyar tenisznek, hogy tények helyett azt latolgassa, városvezetők, gazdasági főnökök, vagy a sportág napi életében benne levők lehetnek-e hasznosabb elnökségi tagok...

Mikor fedik már fel lapjaikat a jelöltek? S miért gondolják, hogy jó ez a halogatás?

 

Két pályázót már bemutattunk, harmadikként a debreceni Kollár László portfólióját ismertetjük, aki Molnár Istvánhoz és dr. Hajba Csabához hasonlóan elnökségi tagságra adta be jelölti jelentkezését. Pénteken folytatjuk portrérajzainkat - remélhetőleg már több pályázót is be tudunk mutatni.

A debreceni sportvezető önmagát autodidakta játékszervezőnek nevezi. Amatőr teniszezőként nőtt fel a pallagi Tatár Teniszcentrumban, ahol hamar bekapcsolódott a megyei csapatbajnokságok szervezésébe, s 2019-ben már 350 hajdú-bihari teniszező számára vezérelte az egész éves versenysorozatot. Testvérével, Kollár Péterrel és több debreceni teniszes fiatallal megalapította A Mozgó Cívisért Egyesületet, mely a megyei feladatok mellett a szenior vidékbajnokság, illetve az orvos teniszezők magyar bajnokságának rendezési feladatait végzi. Több innovatív sportinformatikai rendszer létrehozásában működött közre: versenymenedzsment szoftverek működtetik például a www.hbmtenisz.hu portált (automatizált, online csapatbajnokság-menedzser szoftver, valamint online verseny- és ligamenedzsment szoftver). Klubadminisztrációs rendszerük (www.foggo.hu) az online pályafoglalást teszi lehetővé (sportolói közösség adminisztrációja, pénzügyi és látogatottsági klubstatisztika. Részt vesznek  a debreceni Iskolatenisz programban is, ahol a 2019/2020-as tanévben négy cívisvárosi iskolában tartottak délutáni térítéses teniszfoglalkozásokat.

A közeljövőben egy edzői csapat részvételével szeretnének elindulni a szervezett utánpótlás-nevelésben is. „Egyesületünk filozófiája a közösség és a játék, mint emberi kiteljesedést elősegítő folyamat eljuttatása minden nem és korosztály számára, amivel hitünk szerint a boldogsághoz is egy lépéssel közelebb hozhatjuk gyerekeket” – mondta Kollár László.

IME KOLLÁR LÁSZLÓ ÖNÉLETRAJZA

CÉLOK, ELKÉPZELÉSEK

- Hiszem és látom, hogy a fiatalok sportban maradásának a legfontosabb tényezője a szülők sporthoz való viszonya. Ezért első sorban a felnőtt hobbi teniszt, az amatőr életet kell olyan széles bázisra megszervezni, amilyen szélesre csak lehet.

- Mind a versenyek, mind a csapatbajnokságok adminisztrációja komoly informatikai fejlesztésre szorul, amivel jelentősen csökkenthető a humán adminisztrációs munkateher, gyorsítható az információáramlás és növelhető az átláthatóság. Ezeket a fejlesztéseket a hazai teniszélet minden szintjére (P&S, amatőrök, profik) el kell juttatni, ami napjainkban sokkal könnyebb, mint aminek látszik.

- A megyei teniszélet fejlesztésében hatalmas potenciál van, amely jól szervezett, felelős emberekből álló megyei szövetségekkel kiaknázható lehet. Megyei csapatbajnokságok, amatőr felnőtt és gyerekversenyek (szabadidős is!), ligák megszervezése és a kapcsolódó ranglisták elkészítése komoly munkát követel, de ugyanakkor eredménnyel is jár, amely mind a megyei, mind az országos teniszéletet és gazdaságot felpezsdíti.

Bár nincs sok pont felsorolva, de ha már ennyit meg lehetne jól valósítani, sokat lépnénk előre a társadalmi bázis szélesítésében.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső