Egymást érik az előkészítő megbeszélések a hétfőn esedékes tisztújító közgyűlés előtt.

Az elnöki, elnökhelyettesi tisztre, az elnökségi tagságra, a felügyelőbizottsági munkakörbe jelentkezők nagy része még vár a hivatalos jelentkezés beadásával.

A tenisz-palya.hu ezúttal is bemutat egy olyan pályázót, aki már jelezte: harcba száll az elnökségi tagságért.

 

Dr. Hajba Csaba balatonfüredi ügyvéd már május 31-én elküldte a jelölőbizottsághoz a hivatalos jelentkezését MTSZ elnökségi tagságra, s szándékát azóta sem változtatta meg.

Az egyik legnagyobb létszámú megyei testület, a Veszprém megyei szövetség vezetője, a balatonfüredi Petőfi Sportkör elnöke honlapunk számára is eljuttatta terveit.

 

CÉLJAIM, ELKÉPZELÉSEIM:

  • Vissza kell adni a sportág feletti ellenőrzést, irányítást a tagság kezébe, megerősítve az elnökség és a szakbizottságok szerepét.
  • Hazai központúvá kell tenni a szövetség működését, más szóval mind a humán, mind az anyagi erőforrások döntő többségének a magyar teniszt kell szolgálnia.
  • Kiemelt szerepet kell kapjon a regionális központok (megyei szövetségek) működésének újraszervezése, mert ezek jelentik az alapját a hatékonyabb, decentralizált irányítási struktúra létrejöttének, ami a sportágfejlesztés támasza, biztosítéka lehet.
  • Fenti célok eléréséhez szükség van az összes szövetségi szabályozó (alapszabály, SZMSZ, verseny és más szabályok) szakszerű és alapos átmunkálására, végig szem előtt tartva a tagok érdekeit és biztosítva számukra a maximális átláthatóságot és beleszólási lehetőséget. Elengedhetetlen az informatikai korszerűsítés, például a versenyrendszerek jobb működése érdekében.
  • A döntési mechanizmusok demokratizálásával biztosítani kell az igazságos, teljesítmény alapú és teljesen átlátható forráselosztást, ügyelve arra, hogy a tehetségek támogatására, a szülői terhek csökkentésére és az elmaradott térségek, klubok felzárkóztatására jusson elegendő pénz.
  • Széleskörű, az egész tenisztársadalmat átfogó helyzetfelmérést kell végezni annak érdekében, hogy a valóság talaján állva el lehessen készíteni egy közmegegyezésen alapuló közép- és hosszútávú sportágfejlesztési tervet, beleértve az edzésközpontok szerepének tisztázását.
  • Ne maradjon, maradhasson következmények nélkül, ha egy választott tisztségviselő nem végzi el a vállalt és rábízott feladatát, működjön egy belső, megtisztulási mechanizmus, amely számonkéri mind a választott, mind az alkalmazott közreműködők cselekedeteit, vagy azok hiányát. Több nyilvánosságot, kevesebb titkolózást a szövetség életében!

AZ ELKÉPZELÉSEIM MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ SZILÁRD AKARAT, SZAKÉRTELEM, ÉS SOK-SOK MUNKA KELL.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső