Fucsovics Márton, Balázs Attila, Szerhij Sztakhovszkij és Gombos Norbert, négy aktív Davis Kupa-játékos, s több csapattag, valamint egykori DK-teniszező is pályára lép a Szuper Liga küzdelmein - nem azonos csapatot erősítenek, így nagy csaták várhatók a dobogós helyekért.

A papírforma MTK-Győr finálét ígér a férfiaknál.

Marozsán Fábián a győriek színeiben indul - Fotó: Zádor Péter

 

Az elmúlt három évben egy arany- és két ezüstérmet vitt Győrbe az immár Somogyi Elektronic-GYAC néven szereplő együttes. A kisalföldi teniszezőknek idén is reális esélyük van a bajnoki címre a Szuperligában, de ehhez valószínűleg idén is le kell győzniük a Fucsovics Mártonnal felálló MTK-t.

Igencsak erős nevezési listákat adtak le a klubok. Ebben szerepet játszik, hogy nemzetközi versenyek híján a legjobbjaink is keresik a lehetőséget, hogy tétmeccseken léphessenek pályára.

Az utóbbi évek legsikeresebb magyar teniszezője, a világranglistán 31. helyezésig jutó Fucsovics Márton szinte biztosra vehető, hogy az elődöntőtől kezdve erősíteni fogja a fővárosi egyesületet, míg a Budaörs csapatában ütőt ragad az a Szergij Sztahovszkij, aki 2013-ban Wimbledonban legyőzte Roger Federert, s a magyarok elleni Davis Kupa-mérkőzésen is sok gondot okozott válogatottunknak.

A kisalfold.hu tudósítása szerint a győri teniszezők a csapategységben bízhatnak, valamint abban, hogy a tehetséges fiatal magyar válogatott teniszezők közül négyen (Valkusz Máté, Marozsán Fábián, Fajta Péter és Makk Péter), a helyi játékosok közül Rózsa Gábor, Trapli Szabolcs és Somogyi Zsolt is a győri gárdát erősítik. Papíron a Somogyi Elektronic-GYAC–MTK párharcában a Balázs Attila–Fucsovics Márton rangadó is összejöhet, a két legjobb magyar teniszező párharca mindig különleges csemege.

„Sajnos, erre a találkozóra most kicsi az esély. Ati sérüléssel bajlódik, de nem elképzelhetetlen, hogy játékával segíteni tud bennünket. Örülünk Valkusz visszatérésének, akit több mint egy éve sérülések gátoltak a versenyzésben – olvasható a Rába-parti város újságjában Somogyi Zsolt, a győriek csapatkapitányának esélylatolgatása. – Bár célkitűzésünk az aranyérem megszerzése, lépésről lépésre gondolkodunk. Rendkívül kiegyensúlyozott erőkből áll majdnem mind a nyolc csapat, a csoportkörben sem számíthatunk könnyű találkozókra.”

Az utóbbi években a sorsolás terén sok szerencséje nem volt a Kálóczy téri csapatnak, legalábbis abban a tekintetben, hogy alig volt hazai mérkőzésük. Fortuna idén kegyesebb volt a csapathoz: vasárnap (június 28.) 11 órától a Halasi TC-Római Teniszakadémia együttesét, míg kedden (június 30.), szintén 11 órától a siófoki és székesfehérvári közös csapatot, a Siófok Spartacus-Bregyó TC gárdáját látják vendégül Révfaluban. Utóbbi két csapat vívta a 2018-as döntőt, akkor pár labdamenet döntött a bajnoki címről.

„Bizakodóan tekintünk a Szuperliga elé, már csak azért is, mert egy hónapja veszélybe került az indulásunk is. Örülünk annak, hogy a tehetséges fiatalokból és tapasztalt játékosokból (a győri csapat nevezte az egykori kiváló Davis-kupa-játékost, a Magyar Tenisz Szövetség elnöki posztjára pályázó Bardóczky Kornélt is) álló, kiváló közösséget sikerrel egyben tartottuk” – zárta szavait Somogyi Zsolt.

A csoportok és az éljátékosok

A-csoport:
MTK: Fucsovics, Gombos, Piros, Nagy P., Füle, Szintai.
Budaörs: Sztakhovszkij, Kis-Balázs, Hornung I., Szendrői, Varga-Tóth, Dulganov.
Kőszeg: Vörös, Bartakovics, Kéki, Enyedi, Szappanos, Khin.
Pasarét: Balla, Kovács M., Kisantal D., Boros, Salamon, Grossmann.

B-csoport:
Siófok-Bregyó: Borsos, Sallay, Balogh B., Kellner, Filipenkó, Kiss Sebő.
Győr: Balázs A., Valkusz, Marozsán, Fajta, Makk, Rózsa G.
Diego: Madarász, Necz, Velcz, Kaszás, Tóth G., Tóth B.
Halas-Római TA: Taskovics T., Héjjas, Metykó, Szebeni, Taskovics G., Csányi.

Csoportmeccsek: szombat, vasárnap, kedd.
Elődöntő: csütörtök
Bronzmeccs és döntő: péntek
Kiesési mérkőzések: csütörtök, péntek

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső