Grigor Dimitrov az Instagram-oldalán jelentette be, hogy pozitív lett a koronavírustesztje.

A bolgár sztár után a meghívásos Adria Tour-on szintén szerepelt horvát Borna Coric tesztje is pozitív eredményt hozott.

A főszervező Novak Djokovics azonnal lefújta a tornát. 

Coric és Dimitrov a zadari tornán

A 29 éves bolgár Grigor Dimitrov is részt vett a Novak Djokovics által szervezett Adria Touron, pályára lépett a szerbiai nyitóállomáson, szombaton pedig Horvátországban, két sima szettben kapott Borna Corictól. Akkor már nem érezte jól magát, ezért tért haza Monacóba, ezután végezték el rajta a tesztet.

Az egyelőre nem derült ki, hol kaphatta el a vírust. A versenyen egyébként még olyan topjátékosok vesznek részt, mint Dominic Thiem, Alexander Zverev, Andrej Rubljev és Marin Cilic is.

A hír után szinte azonnal be is jelentették, hogy lefújták az Adria Tourt.

A Djokovics–Rubljev finálét már nem rendezték meg. Goran Ivanisevic, a torna igazgatójának bejelentését a közönség kifütyülte, ám a 2001-es wimbledoni győztes igyekezett elmagyarázni a torna félbeszakításának okait.

Mint kiderült, mindenkit tesztelni fognak, aki kapcsolatba lépett Dimitrovval, s mindenben igyekeznek megfelelni a horvát kormány által hozott előírásoknak – többek között ezért is döntöttek a finálé törlése mellett.

Hétfőn kiderült: Borna Coric tesztje is pozitív eredményt hozott. Kedden pedig  a Djokovics-házaspár, Viktor Troicki ,s a rendezői csapat több tagja esetében bizonyult pozitívnak a vírusteszt.

Nagy kérdés, miként hat mindez az ATP/WTA/ITF által éppen a napokban bejelentett, augusztus elejére meghirdetett profi versenyrajtra.

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső