A WTA augusztus 3-án, az ATP 17-én indítja útjára profi sorozatát.


Ennek megfelelően az ITF Pro Circuit női versenyei a hónap elején, a férfi tornák két héttel később rajtolnak.


A junior, a szenior, a kerekesszékes és a strandtenisz viadalokról még nem döntöttek, ezért egyelőre a Tennis Europe is későbbre ígéri a bejelentést a folytatásról.A Nemzetközi Tenisz Szövetség követte a női és férfi szervezetek újrakezdési terveit, így az ITF World Tennis Tour versenyei nem egy időben, hanem kéthetes eltolással kezdődnek augusztusban.

Most készül a részletes versenynaptár a szeptember 27-ig terjedő időszakra. A szervezők remélik, hogy az eredeti programban szereplők nagy része, 80 százaléka készen áll majd a versenyek rendezésére az augusztus-szeptemberi hónapokban, s a karanténzárlat időszakában kényszerűségből elmaradt viadalok is igyekeznek időpontot találni maguknak az újranyitást követő hetekben, hónapokban.

Az ITF célja, hogy minél több versenyzési lehetőséget nyújtson a teniszezőknek, akik március 16. óta nem jutottak játékhoz.

"A versenyeket nézők nélkül kell rendezni - hacsak a szervező ország törvényei nem engedélyezik a szurkolók jelenlétét" - olvasható az ITF ajánlásában.

Az ATP, WTA és az ITF között folyamatos tárgyalások zajlanak a befagyasztott ranglista jövőjéről, arról, hogy a mi legyen a "karantén-hónapokban" kieső pontok sorsa.

Ami a magyarországi nemzetközi eseményeket illeti: augusztus második felében Kiskúton ITF 1. kategóriás, majd TE 14-es viadal szerepel az eredeti tervek között, s a fővárosi ETC is rendezne egy TE 14-es tornát, a Győri AC pedig egy ITF 2. kategóriás juniorversenyt. A hónap végén lenne a szeniorok hagyományos keszthelyi nagy nemzetközi versenye. Szeptemberben Soroksárott lenne két TE 16-os viadalon, s az ETC-n egy ITF junior verseny, októberben az Alfa TI és a BTC randezne ITF 4. kategóriás tornát, novemberben az Alfa TI zárná a fiatalok sorozatát egy TE 14-es megméretéssel.

Felnőtt  profi viadalok egyelőre nem szerepelnek a hazai elképzelések között.

FaLang translation system by Faboba

teniszlexikon – rendelje meg itt online

Pályakereső