Nyomtatás

Nem először kérik számon az MTSZ vezetőitől, hogy miért nem teszik közzé a szövetségi tagok listáját.

Megkönnyítené mindennapi életünket, a választások idején pedig elkerülhetővé tenné a titkosítással kapcsolatos felesleges jogi vitákat, a visszaéléssel való gyanúsítgatásokat.

A tenisz-palya.hu most segíti a szövetséget, hogy a kiemelt hazai sportszövetségek 16-os listáján azon 14 sportág közé kerüljön, amely nyilvánossá teszi tagjainak névsorát.

A Magyar Öttusa Szövetség taglistája: http://www.pentathlon.hu/category/szakosztaly_hirek/

 

Néhány nappal ezelőtt tételesen felsoroltuk, hogy a 16 kiemelt magyar sportszövetség közül 13 nem titkosítja tagnévsorát, hanem működését átláhatóvá teszi, s büszke arra, hány tagja van.

A tenisz-palya.hu segíti az MTSZ-t abban, hogy ne érhessék olyan vádak, melyek szerint esetleg választási taktika rejlik a titkosításban. Tudjuk, hogy az MTSZ alapos jogi érvekkel támasztja alá, miért követi e gyakorlatot, ám úgy véljük, a tagok listája nem azonos a részletes tagnyilvántartással, miként a nem kötelező közzététel sem azonos a közzététel megtiltásával. 

Archívumunkból előbányásztuk a 2018. január 1-jén érvényes taglistát. Ehhez hasonlót az MTSZ korábban rendszeresen közzétett, 2011-ig megjelenő évkönyveiben írásos formában is olvasható volt. Ám az MTSZ-évkönyv immár egy évtizede megszűnt, s a 2019-es és 2020-as névsorra sem bukkantunk sehol.

A 2018-as lista azonban megjelenése idején még elérhető volt, mi pedig megőriztük a hivatalos MTSZ-dokumentumot. Íme:

                          A Magyar Tenisz Szövetség területi szövetségei és tagszervezetei a 2018 januári adatok szerint »

Kétségtelen, hogy nem a legfrissebb adatsor, de talán így is segítséget nyújthatunk a tájékozódásban. 

A szövetségnek és a tagoknak egyaránt. Hiszen egy csapatban játszanak, mindenkinek közös az érdeke a tisztánlátás, az átláthatóság.

FaLang translation system by Faboba