Nyomtatás

Az elnökválasztásra is invitál a június 12-i tisztújító MTSZ-közgyűlésre szóló meghívó, noha a poszt még be van töltve ... Feltételezve, hogy lemond, s hogy nem kandidál újra, Szűcs Lajos közel egy évtizede őrzött pozíciója tehát megüresedik. A jelölőbizottság péntekig gyűjti a neveket. Nem tőlük hallani, de lehetséges utódjaként az elmúlt hetekben felröppent a politikus Lázár János, Bánki Erik és Fürjes Balázs, a volt teniszező Lányi András, a korábbi MTSZ-elnök Patay László neve is. Az egykori Davis Kupa-játékos Bardóczky Kornél hivatalosan is bejelentette, a szakma képviseletében pályázik az elnöki pozícióra - derült ki három teniszes Facebook-csoport szombati kampánykezdő megbeszélésén.

Íme a csoportok szakmai alapú megújulást szorgalmazó közös nyilatkozata. 

Bardóczky Kornél a leghosszabb ideig, 15 éven át volt a Davis Kupa válogatott kulcsembere

A szombat délután Budapesten tartott nyilvános találkozó érdekessége, hogy betoppant Juhász Gábor jelenlegi MTSZ-főtitkár is, aki a meglepett résztvevők kérdéseire igyekezett választ adni, s gyorsan távozott is az összejövetelről.

A Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért és a Tiszta Tenisz elnevezésű Facebook csoportok több mint harminc helyszíni és jónéhány on-line résztvevőjének csaknem négy órán át tartó tanácskozása végén az alábbi nyilatkozatot tették közzé:

 

SZAKMAI ALAPÚ MEGÚJULÁS

Május 30-án a Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért és a Tiszta Tenisz mozgalmak kezdeményezésére közös egyeztetésre került sor, amely után az alábbi nyilatkozatot adják ki a résztvevők:

                versenyzőként és/vagy szakemberként eredményesek voltak a hazai vagy a nemzetközi teniszéletben.

                és/vagy a gazdasági szférában, szponzorok megnyerésében eredményesen tudják képviselni a magyar teniszt.

                és/vagy a kormány és a sportállamtitkárság felé a szükséges érdekérvényesítés mellett tudják képviselni a sportágunkat.

             a/ Megyei Bizottság: a megyei szövetségek elnökeiből állna, akik az adott megye tagszervezeteit képviselnék.

             b/ Szakmai Bizottság: edzői érdekképviselet, amely olyan szakemberekből állna, akik már neveltek ki válogatott sportolókat.

             c/ Sportolói Bizottság: sportolói érdekképviselet, amely olyan sportolókból állna, akik ifi vagy felnőtt korosztályban eredményesek.

             d/ A Társszakágak Bizottsága: a beach, a kerekes, az SO, a szenior és az amatőr területek képviselőiből állna, s ezen szakágak szélesebb körű elfogadtatását, megbecsülését tekintené feladatának.

             e/ Játékvezetői és versenybírói bizottság: az aktív és nagy tapasztalattal rendelkező játékvezetők és bírók alkotnák ezt a testületet, akik gyakorlati észrevételeikkel tudnák segíteni a szakmai bizottság és az elnökség                        döntéseit.

 

Kérünk minden olyan klubvezetőt, szakembert, korábbi és jelenlegi játékost, aki a magyar tenisz teljes megtisztulása és szakmai alapon történő megújulása mellett áll, csatlakozzon célkitűzéseinkhez, programunkhoz!

FaLang translation system by Faboba