Az elnök, hat elnökségi tag, az ellenőrző testületi elnök és két ET-tag megválasztása szerepel a napirenden a június 12-én, pénteken 10 órakor az MTSZ-székházban tartandó közgyűlésen.

Megalakult a jelölőbizottság is.

Hivatalosan ugyan nem jelentették be, de a hírből - közvetve - arról értesülhetünk, hogy lemondott az eddigi elnök, az elnökhelyettes, valamint a felügyelőbizottság.

Kérdés, hogy ebben a helyzetben ki lesz majd a közgyűlés levezető elnöke.

Archív fotó 2012 - Forrás: szucslajos.com

 

A huntennis.hu honlapon május 25-én, hétfőn 17 órakor jelent meg Magyar Tenisz Szövetség elnökségének 2020/32 (2020.05.25) sz. határozata:

1. Az MTSZ elnöksége – 5 elnökségi tag lemondása miatt - rendkívüli közgyűlés összehívását rendeli el, melyen a 2020. évben esedékes teljes tisztújítást veszi fel napirendre.

2. Az elnökség a napirend jelentőségére tekintettel elsősorban a tagok személyes részvételével történő döntéshozatalt preferálja az egyéb jogszabályi lehetőségeket megelőzően, természetesen amennyiben a járványügyi korlátozások ezt lehetővé teszik. A tisztújításhoz szükséges titkos szavazás ebben a formában bonyolítható le a tagság számára is a legegyszerűbb, megszokott és közvetlen módon.

3. Amennyiben a kihirdetett időpontra mégsem lehetséges a közgyűlés megtartása, úgy az elnökség azt elhalasztja, és határoz az újabb időpont kitűzéséről, vagy a meghirdetett napirendi pontokban az ülés tartása nélküli döntéshozatal kérdéséről.

4. Az elnökség a közgyűlés időpontját megelőzően 5 nappal, elektronikus levélben és a honlapon tájékoztatja a tagságot, amennyiben a közgyűlés elhalasztásra kerül.

5. A rendkívüli közgyűlés helye és ideje: 2020. június 12. 10.00 óra az MTSZ székhelyén
A megismételt közgyűlés helye és ideje: 10.30 óra, az MTSZ székhelyén.

6. A rendkívüli közgyűlés napirendi pontja: a 2020. évben esedékes teljes tisztújítás. (1 fő elnökség elnöke, 6 fő elnökségi tag, 1 fő ellenőrző testület elnöke és két fő ellenőrző testület tagja tisztségviselők megválasztása.)

7. Amennyiben a tagság 1/3-a más napirendi pontok felvételét is javasolja, úgy azt megtehetik 2020. június 5. napjáig, írásban benyújtva szövetség részére.

8. Az elnökség Jelölő Bizottság felállítását rendeli el, elnökének kinevezi Hámori Tamást, tagjainak Hegedűsné Balogh Bettyt, dr. Mezősi Károlyt. A jelöléshez szükséges feltételeket és dokumentumokat az MTSZ honlapján haladéktalanul mindenki számára elérhetővé kell tenni. A Jelölő Bizottság csak a hiánytalanul benyújtott jelentkezéseket fogadhatja el, köteles vizsgálni, hogy a jelöltek a tisztségek betöltéséhez szükséges jogszabályi és alapszabályi feltételeknek megfelelnek-e.

A jelentkezésekkel kapcsolatos dokumentumok, s a pontos tudnivalók ITT olvashatóak.

9. Az elnökség elrendeli e határozatának a honlapon történő haladéktalan közzétételét, a tagság számára elektronikus úton történő megküldését, valamint a közgyűlés időpontjának, helyszínének és napirendjének közzétételét egy országos napilapban.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső