A péntektől vasárnapig tartó, zárt kapus eseménynek otthont adó Nemzeti Edzés Központban rendezett szerdai sajtótájékoztatóra a járványhelyzet miatt a szabad ég alatt került sor.

A szervezők meghívására a tenisz-palya.hu munkatársa is ott lehetett a szűk körű összejövetelen.

Készülődés a hétvégi versenyre - Fotó: Zádor Péter/MTSZ

 

Az ötletgazda Jancsó Miklós kifejtette, hogy elsősorban a szórakoztatás volt a cél, és örömmel látta, hogy mindenki az első hívó szóra igent mondott.

Juhász Gábor, a szövetség főtitkára közölte, néhány hete még nem gondolta volna, hogy lesz mód lebonyolítani egy csapatversenyt a Nemzeti Edzés Központban. "Messze van még az újrakezdés, de legalább láthatnak a nézők meccseket" - tette hozzá.

Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója az MTI tudósításában elmondta, hogy mindhárom napon terjedelmes közvetítésre készülnek. "Pénteken és vasárnap az összes meccset adjuk, szombaton pedig a 15.55 órakor kezdődő FTC-Debrecen NB I-es futballmérkőzésig lesz tenisz. Az m4sport.hu internetes oldalunkon viszont valamennyi találkozót lehet majd követni" - jelentette ki Székely Dávid.

"Nem álltam le, jó erőben érzem magam - mondta Fucsovics Márton -. Nemrég hallottuk edzőmmel, Jancsó Miklóssal, hogy több országban is rendeznek hasonló tornákat, innen jött az ötlet, hogy mi is megpróbáljuk. Ami a nemzetközi folytatást illeti, jó esélyt látok arra, hogy augusztusban vagy legkésőbb szeptemberben újra elinduljanak a versenyek"

A női éljátékos, Babos Tímea úgy vélekedett, hogy a picit korai időzítés ellenére kiváló kezdeményezésről van szó. "Hat hetet hagytam ki, és régen vegyes párosoztam, de már nagyon várom a meccseket" - mondta mosolyogva, és hasonló állásponton volt Balázs Attila is, a legjobb magyar férfi teniszező: "A Davis Kupa után kényszerpihenőn voltam, nem sokat edzettem, ezzel együtt örülök, hogy színt viszünk a saját életünkbe és a nézőkébe is."

A mezőnyből Nagy Adrienn, Nagy Péter, Jani Réka és Marozsán Fábián is kiemelte, hogy élete első vegyes páros mérkőzésére készül.

A zárt kapuk mögött sorra kerülő csapatversenyen hat-hat női és férfi teniszező lép pályára, a meccseket kizárólag a tévéképernyőn keresztül lehet követni. A Budapest Kupán - a Hopman Kupához hasonlóan - egy férfi és egy női versenyző alkot egy csapatot, és a két egyes mellett vegyes párosban is megmérkőznek egymással. A szettek négy játékig tartanak, így 3:3-as állás esetén rövidítés dönt.

A 12 fős mezőnyben ott lesz a páros WTA Masters-címvédő Babos Tímea, a junior US Open-bajnok Gálfi Dalma, a junior páros wimbledoni győztes Stollár Fanny, a junior páros Australian Open-bajnok Nagy Adrienn, a világranglista 31. helyén is megfordult Fucsovics Márton, a jelenleg 76-odikként őt is megelőző Balázs Attila, a junior Australian Open-bajnok Piros Zsombor és a Budapesten élő, korábban Roger Federert legyőző ukrán Szerhij Sztahovszkij is.

Az első két napon a csoportküzdelmekre, vasárnap pedig a döntőre és a bronzmeccsre kerül sor. A küzdelmek minden nap 10 órakor kezdődnek.

A Budapest Kupa csoportbeosztása:

Sárga csoport:
Nagy Adrienn, Balázs Attila
Gálfi Dalma, Piros Zsombor
Jani Réka, Marozsán Fábián

Kék csoport:
Stollár Fanny, Fucsovics Márton
Bondár Anna, Szerhij Sztahovszkij
Babos Tímea, Nagy Péter

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső