A tenisz-palya.hu információi szerint további két héttel kitolódik a profi teniszsport versenyzárlata.

Mostanáig július 13. volt a határ, ám rövidesen bejelentik, hogy a július 20. és július 27-i hétre tervezetett tornákat is törlik az idei versenynaptárból.

A május 15-i állapot Európában

 

A jelen állás szerint tehát leghamarabb augusztus elején indul útra az ATP, a WTA és az ITF nemzetközi sorozata. 

A járványveszély szinte mindegyik európai országban megszűnőben van, az EU politikusai a turizmus felélesztésére az úgynevezett "buborék-elvet" javasolják: a veszélyhelyzetből kilépő nemzetek a szomszédokkal egyeztetve nyithatnak. Szlovénia, első európai országként pénteken már be is jelentette, hogy megszűnt a fertőzés. A német és osztrák politikusok is a buborék létrehozásáról tárgyalnak, miként Szerbia vezetésével a volt Jugoszlávia tagállamai is, s a franciák is jelezték, hogy Nagy-Britannia és Írország irányába vélhetően hamarosan megnyílik a határzár.

Kérdés továbbra is, hogy mi lesz a két Grand Slam-torna, az augusztus végére tervezett US Open, és a szeptember utolsó hetére halasztott Ronald Garros sorsa.

Az európai országok részletes helyzetjelentése ITT OLVASHATÓ.

A március elején meghozott, és mostanáig érvényben lévő kényszerpihenő július közepéig szólt, ám azt a pandémia miatt most megtoldottak.

Az ATP viadalai közül így már biztosan nem lesz torna idén az eredeti időpontban Hamburgban, Bastadban, Newportban, Los Cabosban, Gstaadban, Umagban, Atlantában és Kitzbühelben, a WTA részéről Bastad, Lausanne, Bukarest és Jurmala érintett. A Nemzetközi Tenisz Szövetség július 31-ig szóló halasztása valamennyi  ITF Juniors, ITF Seniors, UNIQLO Wheelchair Tennis Tour, Beach Tennis Tour és a férfi, valamint női ITF World Tennis Tour viadalt érinti.

A Tennis Europe junior versenyei esetében elképzelhető volt, hogy hamarabb pályára léphetnek a fiatalok, hiszen itt egyetlen kontinensről van szó, s ha Európában megszűnnek az utazási korlátozások, akkor nincs akadálya a tornák beindításának - a TE pénteki közleménye azonban szintén július 31-ét jelöli meg határidőnek, igy a 14, 16 és 18 éves korosztályok Európa-bajnokságait sem tartják meg az eredeti időpontban.

 

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső