Az MTSZ szerdán lemondott öt elnökségi tagja közül, Gém Pétert kérdeztük döntésének okairól.

A sikeres fiatal üzletember a pénzügyi átvilágítás eredményeként feltárt, az általuk ismert hiány többszörösére rúgó, a hírek szerint 3,5 milliárdos deficitet egyszerűen vállalhatatlannak tartja.

A sportág iránti elkötelezettségén, s az általa képviselt márkák szponzorációs készségén azonban semmit sem változtatnak a történtek.

 A debreceni DK-meccsen egymás mellett ül Szűcs Lajos és Gém Péter. Utóbbi most felállt.

 

Gy. Szabó Csilla írása * Szerdán este az MTSZ tömör és szűkszavú közleményéből tudhattuk meg, hogy az elnökség öt tagja lemondott mandátumáról, csak Szűcs Lajos elnök és Bohács Zsolt alelnök maradt a testületben, ezért az alapszabálynak megfelelően 30 napon belül össze kell hívni a közgyűlést. Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba döntésének okára akkor nem derült fény, csak sejteni lehetett, hogy az elmúlt évek pénzügyi gazdálkodásának átvilágítása játszhatott ebben főszerepet - mint erről honlapunk is beszámolt.

A tisztánlátás érdekében honlapunk megkereste egyiküket, Gém Pétert, aki röviden és határozottan válaszolt lemondásának okaira:

− A WTA-torna megrendezése körüli január végi, február eleji botrányig kell visszakanyarodnunk a dolgok jobb megértéséhez. Akkor az elnökség tudta és jóváhagyása nélkül születtek fontos, és igen rossz döntések a szövetségben, aminek az lett a következménye, hogy lemondattuk a főtitkárt, Richter Attilát. Ezt követően indult meg a pénzügyi átvilágítás, amelynek most tudtuk meg az eredményét. Akkoriban ő egy kisebb, szerinte még elfogadható és megoldható deficitről beszélt. Ezzel szemben a hiány valós összege többszöröse annak, amiről nekünk tudomásunk volt. Az új és hivatalos adatokkal szembesülve nem lehetett más választásom, mint a lemondás. Ez a helyzet egyszerűen vállalhatatlan a számomra. Voltak személyes okaim is a távozásra, de annak semmi köze a magyar teniszben történtekhez.

A Dorko cég alapítója ugyanakkor azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy a sportág iránti elkötelezettségén semmit sem változtat, hogy mostantól nem tagja a legfelsőbb irányító grémiumnak. A Dorko, vagy a Babolat által támogatott játékosok – mint például Balázs Attila, Fucsovics Márton, vagy Makk Péter −, egyesületek és rendezvények változatlanul számíthatnak a két cég eddigi szponzorációs segítségére, mint ahogy a teljes magyar tenisztársadalom is.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső