A Nemzeti Edzésközpontban március 23., hétfőtől csupán a Federation- és Davis Kupa-csapat tagjai, valamint az A-keretes játékosok készülhetnek.

Pelva Gábor megbízott sportigazgató szerint így lehet biztonságos körülményeket teremteni a legjobbak számára.

Az MTSZ döntése alapján a külföldről hazatérő játékosoknak két hét önkéntes karantént kell vállalniuk, mielőtt ismét edzésbe állnak.

 

Gy. Szabó Csilla írása * A Magyar Tenisz Szövetség munkatársai számára is a Magyarországon kialakult koronavírus-járvány okozta különleges helyzet értékelésével indult a hét. Az egyik legfontosabb kérdésnek a Nemzeti Edzésközpont nyitva tartásának korlátozása bizonyult, amelyről Pelva Gábor, az MTSZ megbízott sportigazgatója tájékoztatta honlapunkat:

– A külvilág, vagyis az átlagos pályabérlők számára már a múlt héten lezártuk a közösségi területeinket, a helyzet súlyosbodására való tekintettel azonban további szigorításra volt szükség. Ez azt jelenti, hogy mostantól kizárólag a Federation- és Davis Kupa-csapat tagjai, valamint az A-keretes játékosok edzhetnek a NEK-en. Az itt készülő teniszezők gyakorlásához a szokásos rend szerint felügyelő edzőt is biztosítunk, de szükség szerint minden szakemberünk a rendelkezésükre áll. Ezekre a lépésekre azért volt szükség, mert a különböző klubokból érkező edzőpartnereket nem tudtuk kellőképpen ellenőrizni, s ezáltal a vírus elleni hatékony intézkedéseket sem tudtuk meghozni. Az erőnléti gyakorlásokhoz Vaskó Balázs elsősorban egyéni programokat állít össze, amelynek elvégzéséhez nincs szükség társakra, egyedül is végrehajthatóak. Úgy érezzük, ebben a zárt rendszerben biztonságosan tudunk edzéslehetőséget adni a legjobbak számára.

A szakember azt is elmondta, minden külföldről hazatérő magyar játékost kéthetes önkéntes otthoni karanténra kérnek, ezzel is kizárva a vírus esetleges terjesztését.

A szövetség folyamatosan követi a kormány utasításait, s azzal összhangban dönt a szigorításokról vagy enyhítésekről. A helyzet újraértékeléséhez a szabadtéri idény közeledte is hozzátartozik, a jó idő függvényében újra és újra áttekintik a kínálkozó lehetőségeket.

– Ebben a különleges helyzetben számítunk versenyzőink fegyelmezettségére, s azt ajánljuk nekik, hogy hasznosan töltsék idejüket. Feltétlenül iktassanak be fizikális, szellemi és mentális gyakorlatokat a mindennapos rutinjukba. Akik még iskolába járnak, azok pedig mindenképpen használják ki a lehetőséget a tanulásra – fűzte hozzá a játékosoknak szánt tanácsát Pelva Gábor.

A Nemzeti Edzésközpont mostantól, a hét minden napján 8-tól 17 óráig tart nyitva, ám a különlegese helyzetre való tekintettel csak a fentebb említett, engedéllyel rendelkező játékosok számára.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső