A koronavírus-járvány terjedése miatt őszre halasztották az esztendő második Grand Slam-viadalát, a francia nyílt bajnokságot.

Ha minden jól megy, előbb a US Open keménypályás küzdelmei lesznek az őszi hónap elején, s rövid szünet után jön a Roland Garros.

 

A salakpályás tornát eredetileg május 24. és június 7. között rendezték volna, a mostani tervek szerint viszont szeptember 20. és október 4. között találkoznak a legjobbak Párizsban.

A teniszezőknél másfél héttel ezelőtt szakadtak félbe a küzdelmek, azóta egyetlen tornát sem rendeztek meg.

A French Open sorozata 1891-ben indult, először francia bajnokságként, 1925-től szerepelhetnek külföldiek is a viadalon. A torna csak a háborús években szünetelt (1915-19, illetve 1940-45). Hazánknak két egyéni felnőtt győztese van a nem hivatalos salakpályás világbajnokságnak is nevezett tornán: Asbóth József 1947-ben, Körmöczy Zsuzsa 1958-ban diadalmaskodott egyesben. Párosban Taróczy Balázs, Temesvári Andrea és Babos Tímea mondhatja magát felnőtt RG-bajnoknak.  A junioroknál Szávay Ágnes egyesben, Balázs György, Babos Tímea és Piros Zsombor párosban volt első.

Az idei versenyt követően tisztázódtak volna a nyári tokiói olimpiai szereplés névsorai - az biztos, hogy a Roland Garros-viadalon szerzett pontok így már nem lehetnek mérvadóak az ötkarikás mezőnyök kialakításánál. Kérdés, persze, hogy lesz-e egyáltalán július végén Japánban olimpia. S noha a japán kormány váltig bizonygatja, hogy addigra minden rendben lesz, egyre több a kétség, hogy lehet-e akkor világversenyt rendezni, szükség van-e (közvetlenül?) a koronavírus tombolása után sporttalálkozót szervezni. A brit olimpiai szövetség éppen kedd délután jelezte: le kellene fújni a 2020-as játékokat.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső