A Magyar Tenisz Szövetség a sportszervezetek számára nem javasolja a csoportos edzések megtartását légtartásos sátorban - olvasható a szövetség honlapján hétfőn délben megjelent főtitkári közleményben.

Javasolják a fedett pályák üzemeltetőinek a mielőbbi sátorbontást, ezzel is előre hozni a szabadtéri edzéslehetőségeket.

 

A Magyar Tenisz Szövetség a jelenlegi helyzetben minden tőle telhetőt megtesz a játékosok, sportszakemberek, és egyéb közreműködők, valamint a szülők és hozzátartozók egészségének megőrzésért és védelméért.

A koronavírus terjedése elleni védekezés elősegítése érdekében emiatt az MTSZ elnöksége már szombaton úgy határozott, hogy a versenyrendszerét korosztályra való tekintet nélkül határozatlan ideig felfüggeszti.

Tekintettel arra, hogy a hazai és a nemzetközi infektológusok és járványügyi szakemberek álláspontja szerint a közösségi érintkezés korlátozása segíthet a koronavírus terjedésének lassításában, illetve megállításában, ezért az MTSZ a sportszervezetek számára nem javasolja a csoportos edzések megtartását légtartásos sátorban.

Javasoljuk, hogy az edzők egyéni edzéstervek összeállításával, valamint egyéni edzések megtartásával próbálják ellensúlyozni az így csökkenő edzésmennyiséget.

Célszerű lehet, a fedett pályák üzemeltetőit mielőbbi sátorbontásra sarkallni, ezzel is előre hozni a szabadtéri edzéslehetőségeket.

Kérünk mindenkit, hogy a fenti ajánlást vegyék a lehető legkomolyabban és maximálisan törekedjetek a fent leírtak érvényesítésére!

Az MTSZ sajnálatát fejezi ki a kialakult helyzet miatt, de jelen helyzetben az egészség megóvása minden más célkitűzést felülír!

Juhász Gábor
MTSZ főtitkár

*

A Magyar Tenisz Szövetség egyúttal értesíti Tagszervezeteit, hogy az MTSZ főtitkára, mint a hivatali szervezet munkáltatója, 2020. március 16-tól további értesítésig a munkavállalók védelme érdekében lehetőséget biztosít arra, hogy a munkatársak ilyen irányú döntésük esetén feladatukat “home office” keretében lássák el.

Fentiek miatt a személyes ügyintézés az MTSZ hivatalában további értesítésig szünetel! 

A munkavállalók elektronikus elérhetőségei az MTSZ honlapján megtalálhatóak, akik ügyfélfogadási időben elérhetők!

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső