A Fed Kupa sorsolás amerikai szuper sztárvendége Billie Jean King és egyik hazai nagykövete, Temesvári Andrea egyetértenek abban, hogy a női csapatversenyben való szereplés egy semmi máshoz nem hasonlítható csodálatos érzés.

A korábbi top10-es magyar teniszezőnő szerint a fiatal magyar játékosok páratlan motivációs erőt nyerhetnek későbbi karrierjükhöz, a világ legjobb női játékosait felvonultató eseményen való részvétellel.

Gubacsi Zsófia, Mandula Petra, Kapros Anikó, Szabó Tünde, Billie Jean King,  Szávay Ágnes és Temesvári Andrea a trófeánál

 

Gy. Szabó Csilla írása * A Szépművészeti Múzeum szemet gyönyörködtető díszletei között megtartott Fed Kupa sorsoláson a magyar teniszsport egykori kiváló hölgyjátékosai közül is többen részt vettek.

Temesvári Andrea, Szávay Ágnes, Mandula Petra, Gubacsi Zsófia és Kapros Anikó ma már éppúgy legendák a számunkra, mint az egyetemes teniszsport számára a 39-szeres Grand Slam-győztes Billie Jean King, aki a Fed Kupa nagyköveteként volt jelen a rangos eseményen.

Az amerikai díszvendég köszöntőjében arról beszélt, hogy játékosként milyen csodálatos érzés volt számára a női csapatversenyben hazája színeit képviselni, hiszen ezekben a pillanatokban sokkal nagyobb és fontosabb szerepet tölthetett be, mint egyébként az egyéni versenyeken. S hogy ez nem csupán egyszerű szólam volt a részéről, azt a női párosban Grand Slam-győztes Temesvári Andrea szavai igazolták, aki a sorsolást követően hasonló élményekről számolt be honlapunknak.

 

king andreaBillie Jean King és Temesvári Andrea

 

− Hihetetlen és csodálatos érzés volt minden Fed Kupa-szereplésem, hiszen egyéni sportolóként ritkán adódott lehetőségem arra, hogy egy csapat tagjaként képviselhessem a hazámat – mondta Temesvári Andrea, aki a budapesti Fed Kupa döntőn a múlt helyett a jelent, vagy még inkább a jövőt fogja képviselni, hiszen a Nemzeti Sportügynökség felkérésére sportszakmai szakértőként, Fed Kupa-nagykövetként ténykedik a világsztárokat felsorakoztató különleges esemény zökkenőmentes lebonyolítása felett. Az egykori top10-es játékos július óta végzi munkáját, majd kicsit később Kapros Anikó és Szávay Ágnes is hasonló felkérést kapott az NSÜ-től, Mandula Petra, Gubacsi Zsófia és Csurgó Virág pedig az MTSZ invitálására csatlakozott a világtalálkozót népszerűsítő csapathoz. – A Fed Kupa-részvétel minden teniszező álma. Teljes mértékben osztom Billie Jean véleményét, engem is kirázott a hideg, amikor tizenöt semminél a hangszóróból a Magyarország javára szavakat hallottam a nevem helyett. Ilyenkor az ember félreteszi minden önzését, amelyet korábban a győzelem érdekében belé neveltek. Felejthetetlen pillanatok voltak, ahogy egységes csapatot alkotva biztattuk egymást, hiszen év közben, a tornákon, mindenki magányos harcosként vívja saját csatáit.

 

fed sorsols 2Juhász Gábor, Mandula Petra, David Haggerty, Gubacsi Zsófia, Kapros Anikó, Szabó Tünde, Billie Jean King, Temesvári Andrea, Szávay Ágnes, Fürjes Balázs és Pelva Gábor

 

Temesvári Andrea ugyanakkor üzenni is kívánt a magyar tenisz rajongóinak, szerinte ugyanis fantasztikus és kihagyhatatlan pillanatok a Fed Kupa mérkőzései, amelyekre a világ legjobb hölgy játékosai érkeznek áprilisban Budapestre, a Papp László Sportarénába. Élőben látni, ahogy csapatot alkotva hozzák ki magukból a lehető legtöbbet, semmiben sem hasonlítható ahhoz, amikor a televízió képernyőjéről követi valaki a nemzetközi tornákat.

− Ez alatt az egy hét alatt, a nézők azt is testközelből láthatják, milyen szenzációs teljesítményre képes manapság egy női sportoló. Nem véletlenül fizetnek világszerte hatalmas pénzeket azért, hogy Serena Williams nagyszerű játékának szemtanúi lehessenek. Áprilisban ez a magyar szurkolók számára is elérhetővé válik – fűzte még hozzá Temesvári Andrea, aki abban is osztotta Billie Jean King véleményét, hogy a magyar fiatalok azok, akik a legtöbbet profitálhatnak az eseményből. A sztárok érkezése számukra jelenthet semmi máshoz nem fogható motivációs erőt, amelyhez Temesvári szerint a későbbi karrierjük során mindig biztosan nyúlhatnak majd:

− A tenisz nemcsak a győzelemről, de bizony a vereségekkel tarkított nehezebb időszakokról is szól. S amikor elfáradunk, vagy belefásulunk a sok edzésbe, akkor lehet azokból a példákból erőt meríteni, amelyekből jócskán láthatunk majd a budapesti Fed Kupa-döntő során.

 

fed sorsols"Vizes" világklasszisok, Kovács Ágnes és Kiss Gergely a teniszes kollégák társaságában

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső