Juhász Gábor, az MTSZ új főtitkára az integrációt és az átláthatóság javítását tűzte ki célfeladatának.

A kényes kérdésekre, a tételes, külső pénzügyi szakember bevonásával lefolytatandó átadás-átvétel után kaphatunk reális válaszokat.

Jött, ment: Juhász Gábor és Richter Attila - Archív fotó: huntennis.hu

 

Gy. Szabó Csilla írása * Az MTSZ frissen kijelölt főtitkára, Juhász Gábor, ígéretéhez híven az új tisztségében eltöltött első munkanap végén válaszolt a tenisz-pálya.hu néhány kérdésére. Mivel még 24 óra sem telt el az elnökség ominózus döntése óta, mélyinterjúra nem vállalkozott, csupán első benyomásait tudta honlapunkkal megosztani:

− Tudtam, hogy nem lesz könnyű nap a mai, de ekkora rohamra azért nem számítottam. A gratuláló levelek sokasága közül kettőt emelnék ki jelentősége miatt. Az egyik, és nem rangsorolnék, a Nemzeti Sportügynökség ügyvezető igazgatójától dr. Nagy Zsigmondtól érkezett, amely a jövőbeni munka szempontjából lesz igen fontos, hiszen a szövetség és az ügynökség közötti olajozott együttműködés a jövőbeni nagy teniszrendezvények sikerességének záloga. A másik a „Tiszta tenisz” csoport állásfoglalása volt, ami azért különösen értékes a szememben, mert fő célom a magyar teniszélet különböző érdekcsoportjai közötti kiegyezés megteremtése. Ez pedig azt jelenti, hogy egyfajta integrációs szerepet is kívánok betölteni főtitkárként. Ugyanakkor mindenkinek szeretném megköszönni a gratulációkkal által kifejezett, felém irányuló bizalmat.

− A közvéleményt azonban a kényes kérdések is érdeklik, ezekre mikor kaphatunk választ?

− Ebben a pillanatban, még nem szeretnék felelősséggel semmiről nyilatkozni, olyanról pedig végképp nem, ami nem az én feladatom volt, hiszen sportigazgatóként a saját munkámat végeztem. Pénteken reggel hosszas megbeszélést folytattam Richter Attilával az átadás-átvétel pontos menetéről, a főkönyvelő és az ellenőrző testület elnökének részvételével. Hosszú tételes folyamat elé nézünk, amelybe külső pénzügyi szakembert is be fogunk vonni. Az integráció mellett ugyanis az átláthatóság javítása a másik nagy célkitűzésem. Ha lesznek kényes kérdések, amelyeket feltárunk, akkor már most ígérem, tudásom legjavával fogok válaszolni rájuk.

− Gondolom, hétfőn jó sok munka várja majd az új irodában…

− Már holnap. A hétvégémet a jelenleg folyamatban lévő ügymenetek áttekintésével kívánom tölteni, pontos képet szeretnék kapni arról, mely téren, pontosan hol tartunk. A mai egyeztetés azért volt különösen fontos, mert zökkenőmentesen szeretném az átvételt lebonyolítani. A szövetségnek ugyanis működnie kell, hiszen ezt kívánják meg az előttünk álló Davis kupa, Fed kupa és ATP események, de ezt várja el tőlünk a hazai tenisztársadalom is. Szeretném, ha a magyar tenisz ismét egységessé válna, ezért mindenkinek partnere óhajtok lenni, aki erre az útra kíván lépni.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső