Az elmúlt hetekben - noha honlapunk alapításától kezdve igyekezett objetív tájékoztatást adni a honi tenisz eseményeiről - a most lemondott főtitkár utasítására az MTSZ alkalmazásában levő edzők, munkatársak számára "nyilatkozati stop" alatt állt a tenisz-palya.hu.

Örömmel értesültünk arról, hogy megbízásának első óráiban, még csütörtök este Juhász Gábor jelentkezett kollégánknál, hogy nyilatkozna főtitkári terveiről. Várjuk a lehetőséget.

Mint ahogy örömmel olvastuk a Tiszta-tenisz mozgalom felhívását is a higgadtság és az összefogás szükségességéről.

 

Mivel a Tiszta Tenisz képviselői voltak a "gyorsabbak" a változás kommentálásában, előbb Facebook-oldaluk reagálását közüljük, jelezve ugyanakkor, hogy az új főtitkár szavainak is helyt adunk, amint lehetőség nyílik az interjúra.

 

A múltban sokan kételkedtek a Tiszta Tenisz-mozgalom szándékaiban, vagy annak egyes tagjaiban, mondván, hogy az egész szövetség elleni fellépésünk nem a tenisztársadalom egészéről, hanem a pénzről és önös érdekekről szól.

Sokszor nem értettük azt sem, hogy miért csak ilyen kevesen aktivizálják magukat, és itt nem feltétlenül a mellettünk való kiállásról van szó, hanem arról, hogy miért nem voltak kíváncsiak a tényekre, és miért nem követelték a válaszokat.

A mostani történések is visszaigazolást jelentenek számunkra, hogy jogosan vetettünk fel témákat, és világítottunk rá komoly anomáliákra. Facebook-oldalunkon minden dokumentálva van…

Ezen a ponton arra szeretnénk kérni mindenkit, hogy mostantól már tényleg közösen tegyünk azért, hogy elinduljon egy új időszak, és megtisztulhasson a magyar tenisz.

Ebben mi a magunk részéről partnerek leszünk, akár azokkal is együttműködve, akik korábban passzívak voltak, vagy nem hittek bennünk.

Fontos egyértelműsíteni, hogy a jövőbeni összefogást kizárólag a tenisztársadalom tagjaira értettük, ezért is írtuk, hogy számítunk minden olyan szereplőre, aki korábban passzív volt, vagy nem hitt bennünk! Velük ellentétben a pozitív, konstruktív hozzáállás egyáltalán nem vonatkozik azokra, akik bizonyíthatóan felelősek a kialakult helyzetért, tehát mindazokra, akik döntési vagy felügyeleti pozícióban tevékenykedtek idáig a szövetségben!

Ezzel kapcsolatban nagyon várjuk, sőt elvárjuk, hogy Richter Attila után mások is levonják a következtetéseket, és vállalják a felelősségüket!

 

Az elmúlt hetekben három hazai rendezésű verseny került fókuszba, a Tiszta Tenisz ezek kapcsán szeretné röviden kifejteni a szakmai álláspontját:

A márciusi magyar-belga Davis-kupa találkozót az eredeti tervek szerint meg kell rendezni Debrecenben, ez nem is lehet kérdés, hiszen nagy lehetőség előtt áll a válogatottunk.

Az áprilisi ATP-tornára az idei évben szintén feltétlenül szükség van, hiszen egy fontos partnerrel élő szerződés áll fenn, és a kormány is támogatja a versenyt.

A WTA-tornák kapcsán pedig kitartunk a kezdetektől képviselt álláspontunk mellett, azaz, hogy szakmailag a júliusi, Római Teniszakadémiára tervezett nagyhagyományú verseny visszahozatala indokolt.

Természetesen mindhárom esetben közös alapelv, hogy a szervezésnél pénzügyileg a legkörültekintőbben kell eljárni.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső