Nyomtatás

A nap magyar vonatkozású teniszhíre kétségtelenül, hogy Fucsovics Marci 6:3, 6:7(7), 6:1, 7:6(3)-ra legyőzte az Australian Open nyitó fordulójában a 13. kiemelt kanadai Shapovalovot - ehhez képest másodrangúnak tűnik az érdekes info: a WTA honlapján megjelent a Debrecenbe költöztetés ténye a februári budapesti tornát illetően.

A Magyar Tenisz Szövetség még mindig hallgat az ügyről, talán nem is véletlenül.

 

A tenisz-palya.hu csaknem két hete megírta a helyszínváltoztatás valószínűségét, s azt, hogy az MTSZ tudakozódott a hajdúsági megyeszékhely Főnix Csarnokának bérbe vételéről, illetve tömeges szálláslekötési igényt jelezett az elegáns nagyerdei Divinus hotelben.

Nem tudni azonban még mindig, hogy ki állja a költségeket, amely a 251 ezer dolláros pénzdíj mellett további tetemes kiadásokkal jár. Számítások szerint csaknem ugyanekkora tételt tesz ki a csarnokbérlés, a pályaépítés, a versenyzők szállásának és ellátásának úgynevezett hospitality-díja, a résztvevők Ferihegy és Debrecen közötti folyamatos autóztatása, a közreműködők (bírók, vonalbírók, biztonsági személyzet, stb.) költségeinek listája.

Nagyjából 150 millió forintot kell előteremtenie a rendezőnek, akiről egyelőre azt sem tudni, hogy ki...

Annyi biztos, hogy az állam nem vállal tgaranciát a torna rendezésére. Maradt tehát a linenctulajdonos amerikai IMG cég, vagy az adósságokkal és késedelmes fizetésekkel terhelt Magyar Tenisz Szövetség. Utóbbi kommunikációja folyamatosan azt hangoztatta, hogy az IMG-vel kötött három esztendős együttműködésének tavaly tavaszi lejárta után immár nincs köze a tornához.

A házigazdai beugrást vállaló cívisvárosiak vélhetően a versenyt Budapestről Debrecenbe telepítő szervezők pénzügyi garanciájára várnak, hiszen a csarnokbérlet díját, vagy a csaknem négyszáz vendégéjszaka összegségében sokmilliós költségeit aligha vállalja fel "hozomra" egy városi költségvetés vagy szállodai büdzsé.

Egyelőre tehát annyi biztos, hogy a WTA honlapja szerint februárban Budapest helyett Debrecenben rendezik meg a magyarországi WTA-tenisztornát február 17. és 23. között.

Hogy ki fizeti a révészt, s hogy miért kellett Budapestről Debrecenbe telepíteni a versenyt, továbbra is válaszra vár. Miként az is, hogy mi az oka a megmagyarázhatatlanul késői helyszínváltásnak, s hogy lesz-e egyáltalán WTA-verseny Debrecenben...

FaLang translation system by Faboba