Csütörtök este a Nemzeti Színházban rendezték meg a 62. M4 Sport – Az Év Sportolója Gálát.

Teniszezőt is ünnepelhetett a közönség a díjazottak között: Babos Tímea az Australian Open melbourne-i helyszínéről köszönte meg a párostárs Kristina Mladenovic nevében is az első helyet.

Milák Kristóf először, Hosszú Katinka hetedszer lett az Év sportolója. Az Év csapatának az FTC vízilabdacsapatát választották meg, az Év férfi labdarúgója pedig Gulácsi Péter lett. Mezey György és Wichmann Tamás életműdíjat kapott.

A LEGJOBB CSAPAT AZ EGYÉNI SPORTÁGAK CSAPATVERSENYÉBEN
1. Babos Tímea, Kristina Mladenovic (tenisz)

DOBOGÓSOK
Férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó (Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Varnyú Alex)
Női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra)

„Nagyon megtisztelő az elismerés, köszönöm szépen a családomnak, barátaimnak, és a teljes mögöttem álló csapatnak, meg persze a szurkolóinknak és mindenkinek, aki hitt és hisz bennem. Nagyszerű év volt ez a magyar sportnak, bízom benne, hogy 2020 még ennél is csak jobb lesz, hiszen olimpiai esztendőről beszélünk. Hajrá, magyarok!” – üzente Timi Ausztráliából.

A díjat edző-édesapja, Babos Csaba vette át.

A teniszezők közül1958-ban Körmöczy Zsuzsa, 1983-ban Temesvári Andrea, 2007-ben pedig Szávay Ági lett a legjobb női sportoló, 2017-ben a Davis Kupa csapat volt a legjobb csapat, 2007-ben pedig Kuhárszky Zoltánt választották az Év edzőjének.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső