Nyomtatás

A foci (Teqball), a röplabda (Teqvolley), a kézilabda (Qatch) és az asztalitenisz (Teqpong) után immár a tenisz (Teqis) is a magyar fejlesztésű modern sportág része lett.

Szombaton pénzdíjas versenyt rendeznek a Nemzeti Edzésközpontban. Érdemes kilátogatni!

 

A Teqist a strandteniszben használatos ütőkkel, narancs puha labdával  játsszák. Az asztalon kívül a pálya is számít, ami pontosan a teniszpálya négy adogató udvarának felel meg, az asztal pedig pontosan középre kerül.

A testvérsportág beach teniszhez hasonlóan a Teqis homokon is játszható, annyi különbséggel, hogy ebben az esetben a földön nem tud pattanni a labda.

Sok sportághoz kerekesszékes verzió is társul, így a Teqishez is tartozik ParaTeqis, a szombati viadalon ők is megmérkőznek. Bemutatkozik az  Inclusive Teqisnek elnevezett verzió is, amiben kerekesszékes és ép játékosok párosa küzd meg egymás ellen.

A szombaton 10 órakor kezdődő dollárdíjazású viadalt megelőzően pénteken 18-21 óra között a Nemzeti Edzésközpontban (1037 Budapest, Mikovinyi u. 6.) nyilvános edzést tartanak. Az ütőket a szervezők adják.

A sportággal ismerkedni szándékozók keddenként 19-21 óra között a Mini Garros tenisztelepén (1152 Budapest, Szentmihályi út 167-169., az Ázsia Center mögött) szakképzett edzők és játékosok segítségével gyakorolhatnak.

Részletes tájékoztatás a 30/455-2248 telefonon, vagy az info@teqis.info e-mailen kapható.

FaLang translation system by Faboba