Babos Tímea az egyéni sportágak csapatversenyében francia társa, Kristina Mladenovic oldalán lehet az Év Sportolója Magyarországon.

A férfiaknál Liu Shaolin Sándor, Michelisz Norbert és Milák Kristóf, a nőknél Csipes Tamara, Hosszú Katinka és Kapás Boglárka közül kerül ki az elmúlt év legjobbja.

Ausztráliai Grand Slam-diadallal kezdték a nagyszerű 2019-es évet

 

Szöllősi György, a magyar Sportújságírók Országos Szövetsége elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője hétfőn délben ismertette az egyes kategóriák jelöltjeit, vagyis kiderült, hogy – természetesen a sorrend megjelölése nélkül – mely három-három jelölt marad versenyben az év férfi és női sportolója, parasportolója, labdarúgója, illetve az év edzője, csapata (külön tekintve a hagyományos csapatsportokat és az egyéni sportágak csapatversenyeit), fogyatékos csapata és fogyatékosokkal foglalkozó edzője kategóriában.

Aligha vitatható, remek esztendőt zárt a magyar, francia teniszpáros.

A Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) hivatalos világbajnoki címmel jutalmazta, a női profi teniszezők szervezete, a WTA párosban szintén a listája élére helyezte a Babos Timea, Kristina Mladenovic duót.

Nem véletlenül, hiszen a magyar, francia kettős győzött az isztambuli WTA-viadalon, megnyerte a Roland Garrost, döntőzött az Ausztrál Openen, elődöntős volt Wimbledonban, majd az első helyen végzett a legjobbak évzáró Shiseido WTA Finals mestertornáján. A páros-világranglista pontversenyében Mladenovic az első, Babos a harmadik helyen végzett 2019-ben.

Timiék kategóriájában a férfi rövid pályás gyorskorcsolyaváltó (Burján Csaba, Krueger Cole, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Varnyú Alex) és a női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Medveczky Erika, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra) szerepel még az év legjobbja díjra várók hármas listáján.

Timi az egyéni voksolás legjobbjai között már kétszer szerepelt: a 2017-es szezon után 2., míg a 2018-as eredmények alapján 3. volt az Év Sportolója-szavazáson.

A kategóriák győzteseit január 16-án, jövő csütörtökön a Nemzeti Színházban sorra kerülő M4 Sport – Az Év sportolója gálán hirdetik ki.

Az idei gála sztárvendége a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó, Mark Spitz lesz.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső