Bondár Anna hajdúszoboszlói színekben indul a Hungaro Spa Kupán - Fotó: MTSZ/Zádor Péter

Hungarospa Kupa néven meghívásos női tenisztornát rendeznek Hajdúszoboszlón július 22-24. között. Hat magyar éljátékos vesz részt: Jani Réka, Gálfi Dalma, Bondár Anna, Stollár Fanny, Drahota-Szabó Dorka és Nagy Adrienn.

Az ötlet gazdája Pataki Márk, aki Bondár Anna segítőjeként pontosan tudta, mennyire fontos lenne egy színvonalas viadal megrendezése a nemzetközi meccsek híján tétlenségre ítélt teniszezők számára.

A vándorkupának tervezett torna megszervezésében a helyi összefogás is nagy szerepet játszott.

Tóth Judit Bianca és tanítványainak egy csoportja

Sportolni a fizikális állapottól és az életkortól függetlenül mindig kell − jelenti ki Tóth Judit Bianca, aki alapozó utánpótlás-nevelő edzőnek tartja magát, de az óvodai, iskolai és családi tenisznapok szervezése mellett a helyi kerekesszékesek sorsát is a szívén viseli.

A szakember útja a Bartók Béla útról kanyargósan vezetett Székesfehérvárra, ahol lassan harminc éve népszerűsíti a sportágat, s ezért a munkájáért 2018-ban Pro Civitate díjjal jutalmazták.

Tóth Judit Bianca szerint a teniszben a harmónia a legszebb, de ő az életben is az együttműködést tartja a legfontosabb tulajdonságnak.

Aki saját jogon indulhatott volna a selejtezőben vagy a főtáblán, megkapja a brit rendezők utalását.

A wimbledoni tenisztorna a verseny törlése ellenére kiosztja a pénzdíjakat.

Csaknem négymilliárd forintnak megfelelő összeget juttatnak el a potenciális résztvevőknek.

Ezüstcsapat: Drahota-Szabó Dorka, Hajnal István, Lukács Lívia, Susányi Zsófia, Bartha Panna, Zádori Réka

A Székesfehérváron szerdán meglepetés-győzelmet aratott Sportmánia-PVTC együttese csütörtökön Budapesten biztosította be női Szuper Ligás ezüstérmét a Fortuna SE legyőzésével.

A szegedi-pécsi együttműködés már első évében sikert hozott: a Sportmánia-PVTC igazi csapatként lépett minden találkozón pályára.

A Fortuna SE is remekül helyállt saját nevelésű játékosaival, egyetlen vendégük, a 14 esztendős Molnár Kitti pedig első játékosként ötből három győzelemmel mutatkozott be karrierje első felnőtt csapatbajnokságában, amely azonnal a Szuper Liga volt.

FaLang translation system by Faboba

Pályakereső